Dalga geçmiyorum araştırın.
Araştırdım zaten hocam 10 tanesi övüyorsa 2 tanesi gömüyor. Ha aklıma gelmişken söyleyeyim. İstisnalar kaideyi bozmaz.
Dalga geçmiyorum araştırın.
Bozar hocam bal gibi de bozar. Bugün bir dünya param olsa yine gider AMD tercih ederim yok DLSS yok şu teknoloji bu teknoloji anlamam hocam. Takarım ekran kartımı oyun akıcıysa zaten DLSS'e ihtiyaç duymam. Oynamak istediğim oyunu kaldırmayan akıcı oynatmayan ekran kartına da para vermem zaten.
Hocam ben zaten o konuda hak veriyorum. Ben konuda da belirttim zaten oyun dışında bir işiniz yoksa ve Türkiye şartları da az çok belliyken NVIDIA'ya o kadar para vermeye gerek yok diyorum.
Aradaki VRAM farkından dolayı kullanım da etkilenmiyor mu? Yani AMD'de zaten daha boş bir alan olduğu için oyun kullanıyor.AMD'nin de VRAM tüketimi kontrol altına alması lazım.
1080P çözünürlükte RTX 3080 Ti'ın yalnızca 6 GB VRAM tüketirken 6800 XT'nin 9 GB tüketimi gördüğü oyunlar var bu büyük bir problem. Bu sefer AMD'nin sahip olduğu fazladan VRAM'in anlamı kalmıyor 3080 Ti 12 GB ile 6800 XT 16 GB aynı konuma düşüyor.
Kesinlikle katılıyorum hocam. Nvidia fanboyu arkadaşlar bir türlü anlayamadı şu konuyu. Ben bu ekran kartına bir dünya para dökmüşüm DLSS olmadan oynatamayacaksa en son güncel çıkan bir ekran kartının olmasının ne önemi var? Neden para verdim buna takıp kullanabilmek için mi yoksa bir yazılımı açıp yapay zeka ile falan fps arttırmak için mi? Saçmalıktan ibaret.Merak ediyorum acaba tek ben mi yazılım olarak geliştirmeleri "kandırmaca" olarak görüyorum? Düşünsenize 4K'da oyun oynayacaksınız, vadedilen kart cayır cayır açacak diye düşünüyorsunuz sonra VRAM yetmedi, ray tracing açınca dememiştik falan diye kıvırıyorlar. Sonra bir taraf diyor ki "DLSS ile oynarsan FPS'in artar", diğer taraf da ekliyor "bizde de FSR var" devamında da ama ile başlayan cümleler geliyor.
DLSS/FSR açınca görüntün çok bozulmadan FPS'in artıyor! Yahu ben görüntünün az bozulmasını göze alarak almadım bu kartı, parasını verdim tam görüntü istiyorum.
Yahu (firmalar için diyorum) sen bana sattığın kartın VRAM ve kartın gücünü hesaplayıp optimize ederek, voltajını, sıcaklığını hesap ederek satmak zorundasın bu kartı. Ben muhtaç değilim, müşteriyim.
Oyuncular farkında değiller ancak 2 yıl boykot etseler o kırpılmış ve her sene 2-3-5-10-25-100 kat "güçlü" kartların ama şöyle zaafı var dedikleri ama cümleleri silinecek.
Bakın Smart Access Memory gibi, antilag(reflex) gibi yazılım çözümlerine bir şey demiyorum çünkü bunlar sadece pozitif. Ben tak kullan olarak satın aldığım kartın vadettiği gücü istiyorum. Eğer bunu yapamıyorsa xx gücünde diye bana pazarlık yapamamalı.
Araştırdım zaten hocam 10 tanesi övüyorsa 2 tanesi gömüyor. Ha aklıma gelmişken söyleyeyim. İstisnalar kaideyi bozmaz.
Evet ben render falanda aldım ufak tefek işimi görecek şekilde işlerimi de halletim. Bir sorun yaşamadım ama genel olarak AMD kullanan arkadaşlarım o konularda rahatsız olabiliyor.Sadece ilk baştaki ben hiç yaşamadım mesajı garibime gitmişti açıkçası.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.