AMD Ekran Kartlarında Bir Sıkıntı Oluyor Mu?

Evet, güzeldir ancak modele göre yorum yapabilirim. VG248QE kullanıyorum ve memnunum ancak FreeSync yok, tek sıkınıtısı o.

Adaptivesync olmasından bunu tercih etmek istiyorum bu nasıl?

Asus artık bu hale geldi evet. Şunu halen yapıyor mesela; yeni nesil laptoplarında AMD işlemci kullanıyor, ama ekran kartı olarak inatla NVIDIA seçiyorlar.

Nvidia kartlar F/P ya da W/P olarak daha önde. Mobil işlemcileri gibi mobil GPU'lar çıkartırsa AMD, kullanılır.

AMD ne yapsın siz ümidi o çok sevdiğiniz marklara kesin.

Asus gözümden düşmeye başladı açıkçası. Bazı monitörlerde FreeSync olmaması, bu olaylar ve AMD'de tasarımı baştan savma yapıp Nvidia'da çok güzel kartlar sunmasından dolayı.
Asus için aynı suçlama yeni TUF serisi Ryzen işlemcili laptoplar için de yapılıyor. Sanki ısınsın diye tasarlanmışlar deniyordu. Benim de sevdiğim bir marka ancak bunlarda bir kasıt varsa hiç hoş değil. Şu mesajda arkadaş açıklamıştı:

@Alpha Centauri Bence kasıtlı. Intel'in zamanında AMD'yi batırmak için neler yaptığını göz önünde bulundurursak Nvidia'nın yapmayacağından emin olamayız. Kötü tasarımlar, kronik sorunlu modeller hatta bunların dev firmalar tarafından yapıldığını göz önünde bulundurursak kasıtlı bence.

NVIDIA kartlar F/P falan değil. W/P olarak da değil. Ayrıca 4. nesil GPU'lu işlemcileri hiç fena değil.

Mobil kısmı için konuşuyorum. Yoksa RX serisi RTX kartaların bazıları için güzel alternatif. Ayrıca W/P olduğunu düşünüyorum. Daha stabiller, sorunsuzlar. GPU kararlılığı daha fazla. Render olanakları daha fazla. CUDA da cabası...

Asus ve MSI'ın kronik sorunlu ve tasarımsal olarak hatalı ürünleri ortada dururken hâlâ ezberden Sapphire kartlar sorunlu diyenler var ya, ilginç. Marka değil, modeller üzerinden ve özelinde konuşmak daha doğru bu konularda.

Ben NVIDIA'nın AMD'den dolayı markalara yaptırdığı baskıları da unutmayacağım açıkçası. Rekabet edemiyorsan kabullenmen gerek. Hiç hoş değil. Bu nedenle NVIDIA'ya sıcak gözle bakmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…