Asus artık bu hale geldi evet. Şunu halen yapıyor mesela; yeni nesil laptoplarında AMD işlemci kullanıyor, ama ekran kartı olarak inatla NVIDIA seçiyorlar.
Koskoca ASUS ve MSI kronik sorunlu ekran kartı yapıyorsa AMD'den ümidi kesmek lazım o zaman. Garipmiş.
Düzenleme: @UBerk dediğiniz gibi NVIDIA'da efsane modeller çıkarıp AMD'de kronik sorunlu modelleri piyasaya sunmak biraz kasıtlı yapılmış gibi.
MSI GeForce GTX 1660 Super Gaming 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
Asus gözümden düşmeye başladı açıkçası. Bazı monitörlerde FreeSync olmaması, bu olaylar ve AMD'de tasarımı baştan savma yapıp Nvidia'da çok güzel kartlar sunmasından dolayı.
Asus için aynı suçlama yeni TUF serisi Ryzen işlemcili laptoplar için de yapılıyor. Sanki ısınsın diye tasarlanmışlar deniyordu. Benim de sevdiğim bir marka ancak bunlarda bir kasıt varsa hiç hoş değil. Şu mesajda arkadaş açıklamıştı:
Öncelikle merhaba ben Lenovo Legion Y540 serisi laptop almak istiyorum. Ancak geçtiğimiz haftalarda ASUS TUF serisi yeni Ryzen 4800H işlemcili laptoplar geldi. Bende test videolarını izledim biraz kafam karıştı Ryzen daha iyi duruyor ancak kararsız kaldım. Sizce Intel Core i7 9750H mı yoksa...
@Alpha Centauri Bence kasıtlı. Intel'in zamanında AMD'yi batırmak için neler yaptığını göz önünde bulundurursak Nvidia'nın yapmayacağından emin olamayız. Kötü tasarımlar, kronik sorunlu modeller hatta bunların dev firmalar tarafından yapıldığını göz önünde bulundurursak kasıtlı bence.
Mobil kısmı için konuşuyorum. Yoksa RX serisi RTX kartaların bazıları için güzel alternatif. Ayrıca W/P olduğunu düşünüyorum. Daha stabiller, sorunsuzlar. GPU kararlılığı daha fazla. Render olanakları daha fazla. CUDA da cabası...
Asus ve MSI'ın kronik sorunlu ve tasarımsal olarak hatalı ürünleri ortada dururken hâlâ ezberden Sapphire kartlar sorunlu diyenler var ya, ilginç. Marka değil, modeller üzerinden ve özelinde konuşmak daha doğru bu konularda.
Mobil kısmı için konuşuyorum. Yoksa RX serisi RTX kartaların bazıları için güzel alternatif. Ayrıca W/P olduğunu düşünüyorum. Daha stabiller, sorunsuzlar. GPU kararlılığı daha fazla. Render olanakları daha fazla. CUDA da cabası...
Ben NVIDIA'nın AMD'den dolayı markalara yaptırdığı baskıları da unutmayacağım açıkçası. Rekabet edemiyorsan kabullenmen gerek. Hiç hoş değil. Bu nedenle NVIDIA'ya sıcak gözle bakmıyorum.