AMD Ekran Kartlarında Bir Sıkıntı Oluyor Mu?

Evet, güzeldir ancak modele göre yorum yapabilirim. VG248QE kullanıyorum ve memnunum ancak FreeSync yok, tek sıkınıtısı o.

Adaptivesync olmasından bunu tercih etmek istiyorum bu nasıl?

Asus artık bu hale geldi evet. Şunu halen yapıyor mesela; yeni nesil laptoplarında AMD işlemci kullanıyor, ama ekran kartı olarak inatla NVIDIA seçiyorlar.

Nvidia kartlar F/P ya da W/P olarak daha önde. Mobil işlemcileri gibi mobil GPU'lar çıkartırsa AMD, kullanılır.

Koskoca ASUS ve MSI kronik sorunlu ekran kartı yapıyorsa AMD'den ümidi kesmek lazım o zaman. Garipmiş.
Düzenleme: @UBerk dediğiniz gibi NVIDIA'da efsane modeller çıkarıp AMD'de kronik sorunlu modelleri piyasaya sunmak biraz kasıtlı yapılmış gibi.
AMD ne yapsın siz ümidi o çok sevdiğiniz marklara kesin.

Asus gözümden düşmeye başladı açıkçası. Bazı monitörlerde FreeSync olmaması, bu olaylar ve AMD'de tasarımı baştan savma yapıp Nvidia'da çok güzel kartlar sunmasından dolayı.
Asus için aynı suçlama yeni TUF serisi Ryzen işlemcili laptoplar için de yapılıyor. Sanki ısınsın diye tasarlanmışlar deniyordu. Benim de sevdiğim bir marka ancak bunlarda bir kasıt varsa hiç hoş değil. Şu mesajda arkadaş açıklamıştı:

@Alpha Centauri Bence kasıtlı. Intel'in zamanında AMD'yi batırmak için neler yaptığını göz önünde bulundurursak Nvidia'nın yapmayacağından emin olamayız. Kötü tasarımlar, kronik sorunlu modeller hatta bunların dev firmalar tarafından yapıldığını göz önünde bulundurursak kasıtlı bence.

NVIDIA kartlar F/P falan değil. W/P olarak da değil. Ayrıca 4. nesil GPU'lu işlemcileri hiç fena değil.

Mobil kısmı için konuşuyorum. Yoksa RX serisi RTX kartaların bazıları için güzel alternatif. Ayrıca W/P olduğunu düşünüyorum. Daha stabiller, sorunsuzlar. GPU kararlılığı daha fazla. Render olanakları daha fazla. CUDA da cabası...

Mobil kısmı için konuşuyorum. Yoksa RX serisi RTX kartaların bazıları için güzel alternatif. Ayrıca W/P olduğunu düşünüyorum. Daha stabiller, sorunsuzlar. GPU kararlılığı daha fazla. Render olanakları daha fazla. CUDA da cabası...
Ben NVIDIA'nın AMD'den dolayı markalara yaptırdığı baskıları da unutmayacağım açıkçası. Rekabet edemiyorsan kabullenmen gerek. Hiç hoş değil. Bu nedenle NVIDIA'ya sıcak gözle bakmıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı