AMD ekran kartlarında neden başarısız?

AMD ekran kartlarında sürekli sürücü sorunlarıyla boğuşuyor fakat Apple bilgisayarlarda böyle bir sorun yok. Bunun sebebi nedir?
ATI'de de böyle sorunlar vardı AMD firmayı satın alınca bu sorunlar da AMD firmasına geçti 😁

Sorun aslında en köklerden gelen bir sorun ama nedir ve nasıl çözülür bilemiyorum.

Yani Apple'da yaşanmayan bu sorunlar işletim sistemiyle mi alakalı neyle alakalı anlam veremiyorum. Ayrıca Apple'da eGPU olarak da sorun çıkartmıyor.

Bakın sebeplerin en önünde gelen AMD özellikle AiO RX 5000 serisi kartlarının PSU kalitesine ve gücüne modelden modele farklılıklar olabilse de hassas karakteristik gösteriyor olması.

Bakınız başka bir forumdan çarpıcı bir örnek bir arkadaş sıfır sorun kullandığı 3500X + 5600XT sisteminde sadece 3700X güncellemesi yapıldıktan sonra birçok kişinin sürücü sorunu sandığı sorunları yaşamaya başlamış. Eğer bu sistemi direkt 3700X ile toplamış olsaydı tüm problem ekran kartındanmış gibi bir eğilim içerisinde olacaktı insanlar ama öyle görünüyor ki sorun Power Boost marka PSU'dan ya da yeni işlemcide arızadan ya da anakartın giriş seviyesi olmasından çıkacak gibi. Çünkü tek değişken işlemci sistemde.

Ayrıca Windows sürücü WHQL sertifikası alabilmek ve ürünleri tüketiciye satılır şekile getirebilmek için bir bilgisayar parçasının yazılımının çok ciddi standartları olan testlere tabi tutulması gerekli yani WHQL onaylı bir sürücü barındırması bir bilgisayar parçasının genel manada sürücüsünün sorunsuzluğunun belgesi de diyebiliriz.

Bakınız işlemci değişimi ile ekran kartı sürücü sorunu sanılan problemlerin başlaması:

Bakınız WHQL onaylı ekran kartı sürücüleri çıkartabilmek için yazılımın tabi olduğu benzer testlerin bir kısmı:

After running for 12 days of 24-hour stress tests, the aggregate of AMD products passed 93% of the scheduled tests. The aggregate of NVIDIA products passed 82% of the scheduled tests. Based on the results of testing the 12 gpus, qa consultants concludes that AMD has the most stable Graphics Driver'in the industry.

Yani kısaca bu gerçekler altında en ufak sıkıntıda sürücü sorunlu demek "problemin aslında neden kaynaklandığını anlamadım benden yani kullanıcı hatasından üşenip format atmama vb. gibi ya da bilgisayarımda ki diğer herhangi bir parçanın gizli açık yetersizliği ya da arızasından ya da ekran kartında ki donanımsal arızadan olabileceği gerçeğini kabul etmek düşünmek istemiyorum." Demekten başka bir şey değil. "AMD işlemci ısınıyor" söylemi gibi.

Son düzenleme:
Bakın sebeplerin en önünde gelen AMD özellikle AiO RX 5000 serisi kartlarının PSU kalitesine ve gücüne modelden modele farklılıklar olabilse de hassas karakteristik gösteriyor olması.

Bakınız başka bir forumdan çarpıcı bir örnek bir arkadaş sıfır sorun kullandığı 3500X + 5600XT sisteminde sadece 3700X güncellemesi yapıldıktan sonra birçok kişinin sürücü sorunu sandığı sorunların yaşanmaya başlamış. Eğer bu sistemi direkt 3700X ile toplamış olsaydı tüm problem ekran kartındanmış gibi bir eğilim içerisinde olacaktı insanlar ama öyle görünüyor ki sorun Power Boost marka PSU'dan ya da yeni işlemcide arızadan ya da anakartın giriş seviyesi olmasından çıkacak gibi. Çünkü tek değişken işlemci sistemde.

Ayrıca Windows sürücü WHQL sertifikası alabilmek ve ürünleri tüketiciye satılır şekilde satabilmek için bir bilgisayar parçasının yazılımının çok ciddi standartları olan testlere tabi tutulması gerekli yani WHQL onaylı bir sürücü barındırması bir bilgisayar parçasının genel manada sürücüsünün sorunsuzluğunun belgesi de diyebiliriz.

Bakınız işlemci değişimi ile ekran kartı sürücü sorunu sanılan problemlerin başlaması:

Bakınız WHQL onaylı ekran kartı sürücüleri çıkartabilmek için yazılımın tabi olduğu benzer testlerin bir kısmı:

After running for 12 days of 24-hour stress tests, the aggregate of AMD products passed 93% of the scheduled tests. The aggregate of NVIDIA products passed 82% of the scheduled tests. Based on the results of testing the 12 gpus, qa consultants concludes that AMD has the most stable Graphics Driver'in the industry.

Yani kısaca bu gerçekler altında en ufak sıkıntıda sürücü sorunlu demek "problemin aslında neden kaynaklandığını anlamadım benden yani kullanıcı hatasından üşenip format atmama vb. gibi ya da bilgisayarımda ki diğer herhangi bir parçanın gizli açık yetersizliği ya da arızasından ya da ekran kartında ki donanımsal arızadan olabileceği gerçeğini kabul etmek düşünmek istemiyorum." Demekten başka bir şey değil. "AMD işlemci ısınıyor" söylemi gibi.

Anladım, çok açıklayıcı oldu teşekkürler

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı