AMD Ekran Kartlarında WattMan Hatası Hâlâ Devam Ediyor mu?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İkinci ele yönelip AMD ekran kartı kartı almayı düşünüyorum. Bütçem 500-650 lira arası. Bu fiyat aralığında ki AMD ekran kartları (RX 470-570), NVIDIA model ekran kartlarından daha performanslı ve ileriye dönük. Fakat yaklaşık 6-7 ay önce kullandığım AMD RX 460 model kartımı WattMan hatasından müzdarip olduğumdan dolayı satmak zorunda kalmıştım. Ben dahil bu sitede de bu sorunla karşılaşan azımsanmayacak derecede fazla bir kitle var. O yüzden tedirginim. Diğer husus da mining furyasından çıkmış bir RX 400 ve 500 serilerinden de kart alıp, sorun yaşamak istemiyorum. Kısacası siz ne önerirsiniz? Bu sorun hala devam ediyor mu? Kartı alırken nelere dikkat etmem gerekir? Yakınınız da, İstanbul içinde ise deneme imkanı da olduğu sürece, dediğim fiyat aralığında, RX 470,570 zorlanırsa 480 ve 580’ de bu gruba dahil edilebilir; garantili olması da kriterlerin arasında olmak kaydı ile varsa satan almak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wattmann nedeniyle ekran kartım tost oldu. Servise gönderdim, halen "inceleniyor". Bu 6 ayda tost olan 2. ekran kartım. İlkini hiç söylemeden değiştirmişlerdi. Bunda da değişim ya da tamir olursa bir yakınıma bedelsiz vereceğim. RX570 kartımı çok seviyordum. Ancak para karşılığı bu kartı vermek içimden gelmedi. Sattıktan sonra yine aynı arızayı yaparsa ne karşıdakiyle uğraşırım ne de bu hatanın halen mevcut olduğunu bile bile karşıdakinin hakkına girerim. Yoksa RX570'imi size (toplamda 200 saat belki kullanılmıştır ) zorlamadan 500'e satardım. Kişisel önerim, hatanın düzeldiği kesinleşmeden AMD'ye yönelip risk almayın.
Not: PSU öneren arkadaşlar, pahalı ve kaliteli bir PSU kullanıyorum.

Ne Yapsın?
Performanslı kartlar yerine pahalı kartlar satın alıp hatta 5-10 FPS az mı alsın?
Wattman Hataları AMD tarafından yavaş yavaş çözülüyor.

Ne Yapsın?
Performanslı kartlar yerine pahalı kartlar satın alıp hatta 5-10 FPS az mı alsın?
Wattman Hataları AMD tarafından yavaş yavaş çözülüyor.
Mesela bozulma riski yüksek bir karta 600 TL verip riske girmeyebilir. Para kolay kazanılmıyor. Eğer kartı alacaksa da 19 serisi sürücüler yerine 18 serisi sürücüleri yükleyip daha güvenli kullanabilir. Siz de söylemişsiniz, "Wattman Hataları AMD tarafından yavaş yavaş çözülüyor." Yani problem halen devam ediyor. Kaldı ki şu forumda neredeyse her gün bir Wattmann ilanı açılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…