AMD Ekran Kartlarının Performanslı Olduğunu Anlama

CYP

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, geçen günlerde konu açmıştım ve sistemimi tanıtıp, sizden parça önerisi istemiştim.
Bugün sizden, bir ricam var, ekran kartlarıyla ilgili. Şimdi; Ben AMD R9200 (270 galiba) kullanıyorum.
Sorum şu:
Ekran Kartlarının (Özellikle AMD) daha üst versiyon olup olmadığını nasıl anlayabiliyoruz?
Örneğin; HD 7870 mı daha üstün, yoksa R9 270 mi?
İşte, bunu nasıl anlayabilirim?
Mesela; Dead Rising 3 en düşük: Hd 7870 istiyor ama, ben R9 270 ile oyunu açabilir miyim?
Yardımlarınızı bekliyorum.:LOL::)

Yolun başındasınız işi iyi anlarsanız hiç sıkıntı çekmezsiniz tüm Technopat'lık kariyerinizde. Ekran kartı alırken ilk dikkat edilecek şey GPU'nun güncelliğidir. Bu modelin ilk rakamından anlaşılır, mesela GTX (7)80 GTX (6)80' göre eski bir karttır. Sonraki etmen ise soldan ikinci rakamdır. GTX 9(8)0 > GTX 9(7)0. GTX 970 GTX 780'den düşük bir kart olarak gözükebilir ama, ilk etken güncelliğiydi. Bu yüzden GTX 970'i tercih etmeliyiz. R9 serisi HD serisinden daha güncel bir seridir. R9 270 ile o oyunu açabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, geçen günlerde konu açmıştım ve sistemimi tanıtıp, sizden parça önerisi istemiştim.
Bugün sizden, bir ricam var, ekran kartlarıyla ilgili. Şimdi; Ben AMD R9200 (270 galiba) kullanıyorum.
Sorum şu:
Ekran Kartlarının (Özellikle AMD) daha üst versiyon olup olmadığını nasıl anlayabiliyoruz?
Örneğin; HD 7870 mı daha üstün, yoksa R9 270 mi?
İşte, bunu nasıl anlayabilirim?
Mesela; Dead Rising 3 en düşük: Hd 7870 istiyor ama, ben R9 270 ile oyunu açabilir miyim?
Yardımlarınızı bekliyorum.:LOL::)
İki ekran kartı arasında performans farkı yok denecek kadar az o yüzden dert etme daima güncel olan donanımlar daha iyidir.

Yolun başındasınız işi iyi anlarsanız hiç sıkıntı çekmezsiniz tüm Technopat'lık kariyerinizde. Ekran kartı alırken ilk dikkat edilecek şey GPU'nun güncelliğidir. Bu modelin ilk rakamından anlaşılır, mesela GTX (7)80 GTX (6)80' göre eski bir karttır. Sonraki etmen ise soldan ikinci rakamdır. GTX 9(8)0 > GTX 9(7)0. GTX 970 GTX 780'den düşük bir kart olarak gözükebilir ama, ilk etken güncelliğiydi. Bu yüzden GTX 970'i tercih etmeliyiz. R9 serisi HD serisinden daha güncel bir seridir. R9 270 ile o oyunu açabilirsiniz.
Hocam peki 760 mı 850 mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam açıklama güzel ufak bir hata var, GTX 780 GTX 680 e göre eski bir kart değil yeni bir karttır, bunu bildiğinizden eminim sadece yanlışlık olmuş.

@FurkanBektaş'ın açıklaması gayet yeterli ama eğer ekran kartı seçerken nelere öncelik verileceğini sıralamak gerekirse bu aşağıdaki sıralama olur.
1. GPU güncelliği, bunun için piyasayı takip etmelisiniz.
2. Bit değeri.
3. Mhz değerleri. Bu konuda ise önceliğiniz bellek Mhz'si değilde daha çok işlemci Mhz'si olmalı.
4. GB aslında bu 4. şık önceki senelerde fazla konulmazdı ama son çıkan oyunlara bakınca 1600 MB ve üzeri GPU belleği kullanıyor, bu da 2 GB değilde 3 GB seçilmesinin daha iyi olacağını kanıtlıyor şayet diğer şartlarda yerindeyse. :)

Doğru diyorsunuz, uyarınız için teşekkürler.(y)(y)
Hocam çok teşekkür ederim.:LOL: Son bir sorum olacak: Farklı firmaların aynı kartları üretmesi bir fark yaratıyor mu? Örneğin: Asusta Gtx 780 üretiyor , Zotac'ta Gtx 780 üretiyor. Bunun kalite veya performans farkı oluyor mu? Yoksa sadece isim mi satıyorlar? Mesajınızı bekliyorum.:)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı