Fark ettiyseniz ben o konuşmaya hiç dahil olmadım ki zaten şu an 3600 10400F'e göre daha alınası durumda. Basma kalıp sözler tercih etmezseniz sevinirim. Biraz daha farklı sözlere yönelin lütfen.
Neden 3600 10400F e göre alınası durumda?
Intel fazla FPS veriyor ama daha kısa zamanda darboğaz yaşatacaksa niye alınsın ki? Geçmişte rakip işlemcileri içinde aynı şeyler yazıldı çizildi. 1600 yerine 6400 alanlar daha önce yükseltmeyi düşündüler.
@ragnarock492 Hangi stok eritme indirimi bana bahseder misiniz? Intel işlemcileri hep daha ucuzdu. Dolar kuru yüksek diye Türkiye'de yapılan indirimleri stok eritme olarak mı değerlendiriyorsunuz? 10. nesilde Intel hep ucuzdu. Fiyatı cahillik mi belirliyor deyip saçma sapan konuşuyorsun. Stok sıkıntısı yaşanmadan önce neredeyse i3-10100F ve H410 anakart fiyatına sadece Ryzen 3 3100 işlemci alabiliyordun, üstüne de daha iyi performans veriyordu. Bu fiyatları gören kullanıcı senin ne kadar OC yapabileceğini dahi tam kestiremeyeceğin işlemcini kullanmak yerine gider Intel alır. Son kullanıcı OC yapmak zorunda değil. Bugün ben bütçesi belli bir kullanıcıysam gidip %30-40 daha fazla para verip aynı veya az performans veren işlemciyi neden alayım? OC yapmayı bilmiyorum belki. OC yapmak istemiyorum. Daha ucuza ürün almak istiyorum. Türkiye'de piyasa takip etmekle bilgili olunmuyor. Saçma sapan konuşuyorsun 10. nesilde i3 ve i5 ler hep ucuzdu AMD serisindeki dengi işlemcilerden.
Daha iyi FPS veren işlemcinin daha fazla darboğaz yapması mı?
Arkadaşım sana diyorum ki TL olarak bakma hala TL olarak bakıyorsun. Silikon kıtlığı beni ilgilendirir mi? Uydurmuşsunuz bir tane yok şu yok bu yok. Beni ilgilendirir mi? İkisinin de fanboyluğunu yapmıyorum. Dolar bazında Intel daha ucuz hala açmışsın bana TL fiyatı gösteriyorsun. TL'yi ne yapacağım ben çarşıda geçmez pazarda geçmez. İki tane ürün almak için mecbur kullanıyoruz. Bulunurum tabii ki. Intel daha ucuz olmasına rağmen Türkiye'de kafa kafaya fiyat biçenler utansın. Vaktini zaten beynini yıkamaya harcamışsın. Bana ne arkadaşım yok hammadde kıtlığı şu bu. Türkiye'de fırsatçılık yapıyorlarsa o benim problemim değil global piyasaya göre konuş. Bu firmalar sadece Türkiye'deki kullanıcılara hizmet vermiyor. TL grafiği inceleyerek bir yere ulaşılabilseydi zaten burada böyle bir konuda böyle tartışma yaşamıyor olurduk.3600:
Eki Görüntüle 958043
10400F:
Eki Görüntüle 958044
Senin gibi düşünen birine 7nm silikon kıtlığından, stoklarla fiyatların ters orantısından veya pazarlama stratejilerinden bahsedecek olmadığım gibi oturup performans analizi zaten yapmayacağım. Bana çemkirene kadar açıp iki grafik incelesen fiyatlar konusunda söylediğimin doğru olduğunu zaten görebilirdin.
Sen alırken Intel ucuz diye ''AMD alanlar çok para verdiği için yediremiyor'' gibi saçma sapan bir analizde bulunabildiğin için seni gözardı listeme alıyorum. Vaktime değeceğini düşünmüyorum.
Arkadaşım sana diyorum ki TL olarak bakma hala TL olarak bakıyorsun. Silikon kıtlığı beni ilgilendirir mi? Uydurmuşsunuz bir tane yok şu yok bu yok. Beni ilgilendirir mi? İkisinin de fanboyluğunu yapmıyorum. Dolar bazında Intel daha ucuz hala açmışsın bana TL fiyatı gösteriyorsun. TL'yi ne yapacağım ben çarşıda geçmez pazarda geçmez. İki tane ürün almak için mecbur kullanıyoruz. Bulunurum tabii ki. Intel daha ucuz olmasına rağmen Türkiye'de kafa kafaya fiyat biçenler utansın. Vaktini zaten beynini yıkamaya harcamışsın. Bana ne arkadaşım yok hammadde kıtlığı şu bu. Türkiye'de fırsatçılık yapıyorlarsa o benim problemim değil global piyasaya göre konuş. Bu firmalar sadece Türkiye'deki kullanıcılara hizmet vermiyor. TL grafiği inceleyerek bir yere ulaşılabilseydi zaten burada böyle bir konuda böyle tartışma yaşamıyor olurduk.