Eki Görüntüle 1208089
Rehbere hepiniz hoş geldiniz. Bu rehberimizde AMD ekran kartı kullananlar için nasıl daha yüksek FPS alırız ve renklerimizi nasıl daha canlı yaparız bunları anlatacağım.
Oyunlarda her zaman iyi bir FPS almak istiyorsak ekran kartını güncel tutmak her zaman iyidir fakat AMD kullananlar kesinlikle WHQL olan sürücüleri kurmalı.
Ben ekran kartı olarak AMD RX570 ve Ryzen 5 1600 AF model bir bilgisayar kullanıyorum ve bu işlemler oyunlarda benim FPS değerlerimi yükseltti.
Ekran kartı sürücümüzü kurduktan sonra önümüze açılan pencereden e-sports seçeneğini seçmemiz yeterli. Devamında sağ üstten ayarlar sekmesine basıp ekran kartlarına gelip en aşağıdan doku filtreleme kalitesini performans a alıp iş yükünü ekran kartı yapacağız.
Oyunlarımızda FPS yükseltmek istiyorsak oyununuz orijinal ise AMD uygulamasının oyun kısmına gelecektir.
Bunun gibi.
Eki Görüntüle 1208093
ETS 2'ye neden bu kadar düşük FPS derseniz en son duisburg yolundaydım
evet buradan bir tane oyunumuza tıkladıktan sonra önümüze böyle bir sayfa açılacaktır.
Buradan dediğim ayarları yapacağız.
Ve yapmaya başlıyoruz.
Eki Görüntüle 1208100
-
Eki Görüntüle 1208101
Evet ayarlarımız olarak bunları yapıyoruz.
Sonrasında renk ayarları için sağ üstten ayarlar sekmesine tıklayıp ekran kısmına gelip özel renk tikini açıp doygunluğu 200 yapacağız.
Bu bize rekabetçi oyunlarda yardımcı olacaktır. Masaüstünde ise daha canlı renkler verecektir.
Bonus: FreeSync açmak istiyorsanız önce monitörünüzün FreeSync desteklediğini bilmeniz gerekmekte.
Destekliyor ise monitörünüzün ayarlarından FreeSync seçeneğini açıp AMD'nin ekran ayarı kısmına gelip Adaptive Sync compatible (değişken yenileme hızı teknolojisi)
Bunu açıyoruz ve FreeSync açık duruma geliyor.
Bu işlemleri yaptıktan sonra AMD'nin normal ekranına gelip uygulamamızdan çıkıyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
FreeSync özelliğini açmak bende daha akıcı bir hal yaptı oyunlarda ve masaüstünde.
Siz da yaparsanız inşallah sizde de olur.
Benim FPS arttırma ayarlarım ve renk ayarlarım bunlardı.
Rehberimi okuduğunuz için teşekkür eder ve uygulayıp iyi sonuç alanlar varsa da ne mutlu bana
@Arda Demirkıran hocam bu rehbere bakabilir misiniz?
İyi forumlar.