AMD Freesync Çalışmıyor

Makaleler
9
Daha fazla  
AOC 2260WG5 kullanıyorum, ama bir türlü FreeSync'in çalışıp çalışmadığından emin olamıyorum. Windmill demosunu indirdim ve test ettim. Orada açık gözükmesine rağmen oyunlarda pek işe yaramıyor gibi.

Normalde AMD ayarlarından gözüküyordu, FreeSync açma olayı. Şuan yeni sürücü kullanıyorum ama gözükmüyor gibi. Ya da Adaptive Sync mi açmam gerekiyor?

Oyunlarda çoğu zaman, ekranda kocaman gözüken bir yırtılma oluyor. Çok sinir bozucu, acaba monitörümde bir problem olabilir mi?

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Son düzenleme:
Monitörde Adaptive Sync var ise muhtemelen FreeSync o, onu açık tutun.

FreeSync monitörün Hz değerinin üstünde devre dışı kalır, FPS'i monitörün en fazla tazeleme hızı ile en alt değer arasında serbest bırakabilirsiniz.

Mesela 76FPS'de yırtılma olabilir, FreeSync de bunu engelleyemez. 76'ya çıkmasını engellemelisiniz.

Normalde 74FPS de yırtılmaya sebep olabilir, ama FreeSync bunu önler. Umarım anlatabilmişimdir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı