AMD FSR 2.0 ve RSR Yakında Kullanıma Sunuluyor

FSR'nin karşılığı Nvidia tarafında tam olarak nedir? DLSS mi oluyor? Ben AMD tarafında FSR ve RSR teknolojilerini kaçırdım, kısaca özetleyip nasıl kullanabileceğimi açıklayabilme şansın var mı? Google'dan baktığımda FSR ile anlatılanlardan pek bir şey anlamadım.

FSR, DLSS'in donanım desteğine ihtiyaç duymayan alternatifi oluyor. Avantajı tüm grafik birimlerine destek sağlaması, dezavantajı ise DLSS'den görüntü kalitesi olarak geride kalması. Sanıyorum 2.0 ile bu farkı biraz kapatacaklar göreceğiz. Hali hazırdaki 1.0 sürümünün DLSS ile kaliteli kıyaslaması için Youtube'dan aratabilirsin. FSR da aynı DLSS gibi eğer bir oyunun ayarlarına eklendiyse aktif edilebiliyor.

RSR'a gelirsek bu AMD'nin FSR gibi bir teknolojiyi sürücü üzerinden tüm oyunlarda otomatik olarak açmaya yarayacak. O oyunun desteğinin olup olmaması önemli değil işi tek başına sürücü yapacak, sen oyun ayarlarından 1600x900 çözünürlük seçtin sürücü onu düzenleyerek 1920x1080 yapacak. Kağıt üzerinde çok iyi bir teknolojiye benziyor ancak pratikte ne olduğunu çıkınca göreceğiz.

FSR, DLSS'in donanım desteğine ihtiyaç duymayan alternatifi oluyor. Avantajı tüm grafik birimlerine destek sağlaması, dezavantajı ise DLSS'den görüntü kalitesi olarak geride kalması. Sanıyorum 2.0 ile bu farkı biraz kapatacaklar göreceğiz. Hali hazırdaki 1.0 sürümünün DLSS ile kaliteli kıyaslaması için Youtube'dan aratabilirsin. FSR da aynı DLSS gibi eğer bir oyunun ayarlarına eklendiyse aktif edilebiliyor.

RSR'a gelirsek bu AMD'nin FSR gibi bir teknolojiyi sürücü üzerinden tüm oyunlarda otomatik olarak açmaya yarayacak. O oyunun desteğinin olup olmaması önemli değil işi tek başına sürücü yapacak, sen oyun ayarlarından 1600x900 çözünürlük seçtin sürücü onu düzenleyerek 1920x1080 yapacak. Kağıt üzerinde çok iyi bir teknolojiye benziyor ancak pratikte ne olduğunu çıkınca göreceğiz.
O hâlde ben 1.0 sürümünü kullanabiliyorum. Peki kullandığımı nereden anlayacağım? Mesela bir oyunda çalışıp çalışmadığını nereden anlayabilirim?

Deneme için sınırlandırmış olabilirler. AMD ne zaman yeni bir özellik çıkarsa ilk etapta en yeni modellere ekliyor sonra eskilere geçiyor. Örneğin Smart Access Memory ilk çıktığında yalnızca Ryzen 5000 işlemciler, RX 6000 ekran kartları ve 500 serisi anakartlarda çalışıyordu. Sonradan genişledi.
RSR sadece RDNA ve RDNA2 mimari kartlarda kullanılabiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı