AMD FSR 2.0 ve RSR Yakında Kullanıma Sunuluyor

Ben bu FSR olayını hiç anlamadım. RX5500M kullanıyorum ve FSR teknolojisinden yararlanabilecek miyim veya şu an yararlanabiliyor muyum? Yararlandığımı veya yararlanmadığımı nasıl anlayabilirim? Eğer yararlanabiliyorsam oyunlarda nasıl aktive edebilirim? Bilen birisi aydınlatabilir mi?

Yani 2.0 kullanabilecek miyim?

Evet. FSR yalnızca gelişiyor çalışma mantığı ise birebir aynı. İleride 3.0 çıkar yine aynı olacak, FSR patenti tamamen yazlımsal olacak şekilde alındı. İleride DLSS gibi donanım destekli olanı çıkarsa adı FSR olmaz zaten.

Evet. FSR yalnızca gelişiyor çalışma mantığı ise birebir aynı. İleride 3.0 çıkar yine aynı olacak, FSR patenti tamamen yazlımsal olacak şekilde alındı. İleride DLSS gibi donanım destekli olanı çıkarsa adı FSR olmaz zaten.
Peki Radeon Ayarları üzerinden açılabilen bir şey mi olacak yoksa oyunda varsa oyun ayarlarından açılabilen bir şey mi olacak bu FSR 2.0?

@350070 FSR 2.0 yine eklenen oyunlarda ayarlardan açılan bir seçenek olacak. RSR ise FSR desteği olsun olmasın tüm oyunlarda Radeon ayarları üzerinden açılabilecek bir teknoloji olacak deniliyor ancak şimdilik RX 5000/6000 serisi ile sınırlı.
Niye onlarla sınırlı? Donanımdan gelen bir özellik mi?

Niye onlarla sınırlı? Donanımdan gelen bir özellik mi?

Deneme için sınırlandırmış olabilirler. AMD ne zaman yeni bir özellik çıkarsa ilk etapta en yeni modellere ekliyor sonra eskilere geçiyor. Örneğin Smart Access Memory ilk çıktığında yalnızca Ryzen 5000 işlemciler, RX 6000 ekran kartları ve 500 serisi anakartlarda çalışıyordu. Sonradan genişledi.

@350070 FSR 2.0 yine eklenen oyunlarda ayarlardan açılan bir seçenek olacak. RSR ise FSR desteği olsun olmasın tüm oyunlarda Radeon ayarları üzerinden açılabilecek bir teknoloji olacak deniliyor ancak şimdilik RX 5000/6000 serisi ile sınırlı.
Bende RX5500M var, mobil 5000 serisinde de faydalanabilecek miyiz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı