AMD FSR 3 bozuk mu?

Hocam bunun sebebi %1 ve %0.1 FPS değerleri bence sen orada 240FPS yazdığına bakma sana onu hissettirmedikten sonra bir anlamı yok.

Forum içerisinde açılan konuya baktım da R3 3200G'den R7 7800'e fırlaması ağır bir sıçrayış olmuş. İzlediğim test videolarında pt+ DLSS Q ile 50 FPS veren kartların DLC'de 30 vermesi saçma geliyordu. Sebebi belli oldu. Benim R5 3500 patlar herhalde.

Hocam Cyberpunk 2077 şu an bence optimizasyonu en iyi oyunlardan biri bence RTX gibi şeylere bulaşmazsanız RX 6600 ile çok rahat oynarsınız gibime geliyor.

Hocam bunun sebebi %1 ve %0.1 FPS değerleri bence sen orada 240FPS yazdığına bakma sana onu hissettirmedikten sonra bir anlamı yok.

Hocam AMD FSR 3 ile alakalı değil mi FSR'yi kapatıp DLSS'yi açtığımda oyun 80 FPS 240 FPS'den 30 kat daha akıyor.

Forum içerisinde açılan konuya baktım da R3 3200G'den R7 7800'e fırlaması ağır bir sıçrayış olmuş. İzlediğim test videolarında pt+ DLSS Q ile 50 FPS veren kartların DLC'de 30 vermesi saçma geliyordu. Sebebi belli oldu. Benim R5 3500 patlar herhalde.

Ben direkt oyunu açamam o zaman.

Hocam Cyberpunk 2077 şu an bence optimizasyonu en iyi oyunlardan biri bence RTX gibi şeylere bulaşmazsanız RX 6600 ile çok rahat oynarsınız gibime geliyor.

Hocam AMD FSR 3 ile alakalı değil mi FSR'yi kapatıp DLSS'yi açtığımda oyun 80 FPS 240 FPS'den 30 kat daha akıyor.

Evet AMD AFMF kapatın daha iyi sonuç alırsınız DLSS her zaman daha iyidir NVIDIA teknoloji olarak AMD'den hep önde oldu ve önde olmaya devam edecek 😁

Hocam oyun arkada açıktı kapattım fakat FPS 80 90 oldu bir artısı kalmadı yani.

Maalesef FSR3'un fmf i tamamen balon Clik bait. İleri de ne olur bilmem ama şu an sadece bir yanilsamadan ibaret. Siz sadece AMD'nin FPS değerlerinde yüksek FPS görüyorsunuz, başka bir FPS programı kurarsanız MSI alternatif burner gibi degerlerin öyle olmadığını görebilirsiniz.

Forum içerisinde açılan konuya baktım da R3 3200G'den R7 7800'e fırlaması ağır bir sıçrayış olmuş. İzlediğim test videolarında PT+ DLSS Q ile 50 FPS veren kartların DLC'de 30 vermesi saçma geliyordu. Sebebi belli oldu. Benim R5 3500 patlar herhalde.

Düz 3500 ise efsanevi patlar. 16Mb L3 cache yok mu onda hani 3500X'in yarı yarıya kırpık hali. SMT yok, önbellek yok ve 6 adet sanal çekirdek.

3100 bile çoğunlukla dövüyordu onu SMT'den sebep.

İşin RT tarafına girmedikten sonra ön ayar olarak yüksek grafik ayarlarına ayarlayıp 55-60FPS oynanabiliyor hocam. RT'ye girersen problem oluyor.
Düz 3500 ise efsanevi patlar. 16Mb L3 cache yok mu onda hani 3500X'in yarı yarıya kırpık hali. SMT yok, önbellek yok ve 6 adet sanal çekirdek.

3100 bile çoğunlukla dövüyordu onu SMT'den sebep.
Düz 3500 var. Zaten sistemin tek problemli parçası bu işlemci. Sistemin yer yer Google'da bile takılmasına sebep olan, PS3 ve Switch emülatörünü kullanmamı engelleyen ve nadiren de olsa oyunlarda stutter yaşama sebebim bu işlemci. Üstüne birde stok soğutucu da termal macuna rağmen 95 derece diye UV yaparak kullanıyordum. Yakın zamanda kule tipine geçince UV olmadan tam güçte 75 derecede çalışır hâle geldi.
Birkaç aya R5 5600'e geçmeyi planlıyorum zaten.

Düz 3500 var. Zaten sistemin tek problemli parçası bu işlemci. Sistemin yer yer Google'da bile takılmasına sebep olan, PS3 ve Switch emülatörünü kullanmamı engelleyen ve nadiren de olsa oyunlarda stutter yaşama sebebim bu işlemci. Üstüne birde stok soğutucu da termal macuna rağmen 95 derece diye UV yaparak kullanıyordum. Yakın zamanda kule tipine geçince UV olmadan tam güçte 75 derecede çalışır hâle geldi.
Birkaç aya R5 5600'e geçmeyi planlıyorum zaten.

Geç, geç. Ryzen 4100, 4500, 3500 ve 5700 AMD'nin önbellekleri kırpılmış sakat işlemcileri ve renderdan başka işe yaramazlar.

Arkadaşlar selam 5 saattir aralıksız çözümünü aradığım bir hatayı çok saçma ve komik bir durumla düzeltmiş bulunmaktayım. The Last of Us Part 1'e son gelen güncelleme ile eklenen AMD FSR 3 ve kare oluşturma teknolojisi ile bahane aradığım oyuna tekrar başladım. Oyunu ilk oynayışımda DLSS ile 60 80 FPS arası akıcı bir biçimde bitirmiştim. Şimdi AMD FSR 3 ile kapalı mekanlarda 240 FPS sabit gördüğüm anlar oldu ve oyun içinde 140 160 FPS çatışma esnasında gelip gidiyordu. Fakat anlamadığım şekilde oyun 20 30 FPS gibi hissettiriyordu. Dedim psikolojik olarak öyle geliyordur diye. 140 160 FPS imkansız diye düşündüm. Fakat az önce oyunu DLSS ile çalıştırdım ve 60 80 FPS o istediğim akıcılığı yakaladım ve oyun gayet güzel akıyor şu anda cidden çok garip 60 FPS 160 FPS'den daha iyi kimin aklına gelirdi :D sizce AMD ile oyunun 30 FPS gibi hissettirmessin sebebi nedir? Umarım oyuna DLSS 3 eklenir bu arada gelirse 150 FPS adam gibi bir daha bitirmeyi düşünüyorum baş yapıt gerçekten.

Oyunu 60 FPS'ye sabitleyip deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı