AMD FSR vs. NVIDIA DLSS

mehmet1349

Centipat
Daha fazla  
Selam, Benim sorum, FSR her oyunu destekliyor mu? Ve İkisi de aynı oyunlarda test edilirse hangisi daha iyi performans sağlar?

Yeni ekran kartı alıyorum da, FSR hakkında çok şey bilmiyorum bilgilendirirseniz çok makbule geçer.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla FSR şu anda 110 civarı bir oyunda destekleniyor. FSR çok hızlı gelişen bir teknoloji ilerleyen yıllarda ortaya farkını koyacaktır.
Bu video işinize yarayabilir,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne FSR, ne DLSS, her oyun tarafından desteklenmiyor. FSR 2.0 öncesi FSR sürümleri, DLSS'e rakip değil. Çok kötü grafik sunması karşılığında performansa etkisi de DLSS'ten az. FSR 2.0 ise, şuan DLSS'e açık rakip. Performans ve görüntü konusunda tartışmalı sonuçları var ikisinin de. Yani bir oyunda FSR daha iyi bir sonuç bile sunuyor olabilir DLSS'ten. En güzel yani her ekran kartında çalışacak olması. Eski kartlara gelecek kazandırıyor.

DLSS'te, FSR 2.0'da çok güzel iş başarıyor şuan. FSR 2.0'ın henüz tam olarak 2.0 olarak anılması için biraz zaman gerekiyor. DLSS'te uzun bir süre DLSS 2.0 olarak anılmıştı.

Selam, Benim sorum, FSR her oyunu destekliyor mu? Ve İkisi de aynı oyunlarda test edilirse hangisi daha iyi performans sağlar?

Yeni ekran kartı alıyorum da, FSR hakkında çok şey bilmiyorum bilgilendirirseniz çok makbule geçer.
Elma ile armutu karşılaştırıyorsunuz. DLSS'in karşılığı FSR değildir. FSR'ın karşılığı Nvidia NIS'tir. FSR Ve NIS yapay zeka kullanmaz. DLSS ise kullanır. FSR'ı her kart (markasından bağımsız) destekler, ama oyun geliştiricilerinin bu özelliği oyunlarına eklemeleri gerekir. NIS ise bütün oyunlarda desteklenir ama sadece Nvidia kartlarınca. DLSS ise hem oyunlarca desteklenmesi gerekir, hem de sadece Nvidia'nın en son RTX kartlarında çalışır. İngilizce kaynak. Eski ve yanlış bilgi. @kino 'nun yazısı olayı doğru ve net anlatıyor.

Son düzenleme:
FSR teknolojisini sonuna kadar destekliyorum bir alanda, sektörde her zaman tekelleşme kötüdür. FSR ve DLSS birbirine karşı yapılan teknolojiler ve ikisi de birbirini geçmek için yarışıyorlar. Bu olay tabii ki bizim yararımıza onların bu teknoloji daha çok geliştirmesine yarıyor. AMD bu sıralarda çok fazla FSR teknolojisine ağırlık verdi yakında DLSS'i yakalayacağını düşünüyorum. RTX30 serisi tercih etmek yerine RX60 serisini tercih etmek daha iyi olacaktır gelecek ve şimdiki zamanlar için. Çünkü fiyat performans olarak şu anda AMD Radeon ekran kartları daha iyi durumda ve performansları birbirine çok yakın kartlar.

Elma ile armutu karşılaştırıyorsunuz. DLSS'in karşılığı FSR değildir. FSR'ın karşılığı Nvidia NIS'tir. FSR Ve NIS yapay zeka kullanmaz. DLSS ise kullanır. FSR'ı her kart (markasından bağımsız) destekler, ama oyun geliştiricilerinin bu özelliği oyunlarına eklemeleri gerekir. NIS ise bütün oyunlarda desteklenir ama sadece Nvidia kartlarınca. DLSS ise hem oyunlarca desteklenmesi gerekir, hem de sadece Nvidia'nın en son RTX kartlarında çalışır. İngilizce kaynak.

NVIDIA NIS'in karşılığı RSR'dır. DLSS ile FSR pekala karşılaştırılabilir ikisi de asıl gücünü yazılımsal avantajından alıyor ve oyun dışı işlemlerde de kullanılıyor. DLSS TPU sayesinde yapay zeka desteğine sahip bu bir artı lakin FSR 2.0 kalite ve kullanılabilirlik olarak DLSS'e daha yakın. NIS ile FSR 2.0 elma ve armut tanımına daha çok uyuyor. RX 7000 serisi ile beraber TPU desteği eklendiğinde DLSS ile FSR aynı olacaklar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

NVIDIA NIS'in karşılığı RSR'dır. DLSS ile FSR pekala karşılaştırılabilir ikisi de asıl gücünü yazılımsal avantajından alıyor ve oyun dışı işlemlerde de kullanılıyor. DLSS TPU sayesinde yapay zeka desteğine sahip bu bir artı lakin FSR 2.0 kalite ve kullanılabilirlik olarak DLSS'e daha yakın. NIS ile FSR 2.0 elma ve armut tanımına daha çok uyuyor. RX 7000 serisi ile beraber TPU desteği eklendiğinde DLSS ile FSR aynı olacaklar.

Evet, doğru diyorsunuz. Benim bilgilerim eskide kalmış. FSR 3.0 teknolojisini dört gözle bekliyorum.

@mehmet1349

Youtube'da bu konuyla ilgili bir çok video var istersen izleyebilirsin, izlemiş biri olarak dlss her ama her yönden fsr'den önde fazla tartışılacak bir şeyi yok bu konunun, iyi günler dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı