AMD FX 6100 mü PHENOM II X6 1090T mi ?

Daha fazla  
Arkadaşlar, benim bir adet AMD FX 6100 işlemcim var. Bilgisayarcı arkadaşımın ise Phenom ıı x6 1090t işlemcisi var ve şu an boşta. Ben 2 gün önce Gigabyte 970A-UD3P modeli anakart aldım ve bugün bilgisayarcı arkadaşımla beraber AMD FX 6100 modeli işlemciyi kendi stok fanıyla taktık. Görüntü aldık ve performans gayet tatmin ediciydi. Phenom işlemciyi taktığımızda ise görüntü alamadık. Biosun güncelliği ile mi alakalı bilmiyorum ama anakart 2013 yılında çıktığından ihtimal veremedik. Başka bir anakartımız var Asus marka ve onda işlemciyi test ediyoruz, işlemci sorunsuz çalışmakta. Sadece denediğimiz anakart CPU fan hatası veriyor. Kaliteli bir fan gereksinimi istiyor. Geçici olarak İntel fanının pervanesini tuttuk ve bu hatayı almadan sistemi başlattık. Arkadaşım AMD FX'i sat ve Phenom'u sen kullan, sattığında parasını verirsin demekte. Ama ben görüntü alamadım. Araştırdım kullananlar var ve O.C. ile alakalı bir kaç konu gördüm. Ancak AMD FX sorunsuz çalışmakta. Ben sistem için R9 280X Vapor-X 3GB 384BIT fabrika çıkışlı O.C'li kartımı kullanacağım. Zaten anakartta onboard yok. Farklı RAM denemesinde de bulunduk. Son olarak AMD FX için 165 TL teklif geldi, Phenom için ise 200 TL teklif geldi. Phenom'u 200 TL ye satsam, artan 35 TL ' ye ekleme yaparak fan alsam diyorum. O.C performansım nasıl olur ? Veya Phenom için fan alsam görüntü gelir mi acaba? Saygılar, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı