AMD FX 6100 ve GTX 750 Ti Tabanlı Sistem Açılmıyor

Daha fazla  
Bugün daha birkaç saat önce GTA V oynarken sistem bir anda kapandı. Daha sonra hemen yeniden başlıyordu ki elektrik kesintisi olabilir diye düğmesinden kapattım ve olan oldu.

Güç düğmesine basınca her şey normal bir şekilde çalışıyor fakat ekrana görüntü alamıyorum. Monitörden kaynaklı olabileceğini düşünerek klavye ve farenin ışıklarını açmaya çalıştım ancak onlara güç gitmediği belli. Kasanın kapağını açtım görünürde pek bir şey yok gibiydi.
Tam sistem özelliklerim:
  • AMD FX 6100
  • Asus M5A78L-M LX3 anakart
  • NAGAS F125 kasa ve dahili Güç kaynağı (500W)
  • EVGA GTX 750 Ti FTW
  • 8 GB DDR3 RAM
  • Seagate ve Toshiba HDD
Toshiba harddiski alalı 1 hafta oldu. Taktıktan sonra birazcık ses çıkarıyordu ancak çok da rahatsız edici değildi. Belki durumla alakası olabilir yine de. Seagate ise en başta aldığım HDD. Yalnız kasayı açtığımda Toshiba HDD diğerine göre daha fazla ısınmış haldeydi. Windows 8.1, Seagate harddiskte yüklü.

Sıcaklıkları her saniye kontrol etmediğimden dolayı oyun esnasında kaç olduğundan emin değilim ancak cpu kullanımı %100 iken ortalama 65-70 C arasında oluyor.

Anakart yanması ile ilgili olarak da herhangi birşey göremedim yanık kokusu da gelmedi.

Anakart yanmış olsa bile diğer parçaların da gitmiş olma olasılığı ne kadardır?

Anakarttan bip sesinin gelmediğini de fark ettim.

Tüm bağlantıları kesip güç düğmesine 30 saniye boyunca basmayı da denedim, işe yaramadı.

Yanma derken terim olarak kullandım. Gümlemiş, ışığı görmüş açısından :D
Bip sesi felanda gelmiyorsa bu tezi kuvvetlendirebilir. Bir başka anakart bulmaya çalışın. Bakkallar en iyi yöntem olabilir.

Sorunu hala çözemedim, RAM'leri çıkarıp yeniden taktım, neden kaynaklandığını da hala bulabilmiş değilim. İşlemci hariç her parçaya baktım üzerinde yanık izi veya kokusu olabilir mi diye ancak her şey gayet normal. Termal macun olmadığı için işlemciyi çıkarmak istemiyorum, şimdilik yapabileceğim pek fazla bir şey yok sanıyorum.

Aşırı voltaj anakartın kapasitörlerine zarar veriyorda oradan ihtimal aradım. İşiniz zor gerçekten. Anlaması zor bir durum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı