AMD FX 6300 almak

• Konuyu başlatan 2001
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 2.051

2001

Kilopat
Daha fazla  
AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Önbellek 95W 32nm İşlemci

CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram

Ürünleri 1 hafta içinde alıcam arkadaşlar sizce nasıl olur ? Uyum sorunu yaşar mıyım ?
Anakartım max. 95w desteklediği için bu işlemciyi seçtim. Ram ise 2x4gb max 8 gb 1600 mhz desteklediği içinde bu RAM'i seçtim.

ANAKART:
ASRock > N68C-GS FX

PSU:
Cooler Master: GXII 750W

EKRAN KARTI:
Test Like Button

İŞLEMCİ SOGUTUCU:
XIGMATEK TYR SD962 INTEL LGA775/1150/55/56/1366&AMD AM2/AM3/FM İŞLEMCİ SOĞUTUCU

Son düzenleyen: Moderatör:
3 arkadaşım kullanıyor gayet memnun kaldıklarını söylüyorlar.Siz neden tavsiye etmiyorsunuz ? Açıklayabilirseniz memnun kalırım.

Aynı işlemciyi kullanıyorum ve gayet memnunum fakat soket artık güncel olmadığı için ileri dönük değil. Yani ilerde işlemciyi yükseltmeye çalıştığınızda sorun yaşarsınız. Ayrıca alacağınız ekran kartıda düşük performanslı ve çok eski bir ekran kartı. Bütçenizi belirtirseniz daha iyi sistem toplanabilir.

3 arkadaşım kullanıyor gayet memnun kaldıklarını söylüyorlar.Siz neden tavsiye etmiyorsunuz ? Açıklayabilirseniz memnun kalırım.
Oldukça eski bir işlemci. Güç tüketimi fazla. Oyun testlerinde FX işlemciler çok geride kalıyor. Upgrade olanağı da vasat. Şu yönden:
İ5 4690 > bütün AMD işlemciler
Bir de 4790 var tabii ki. Hele skylake çıkmışken FX almayı çok saçma buluyorum. Biraz bekleyin i3 6320 alın.

Forumda AMD'ye karşı bitmek bilmeyen bir önyargı var. Bende AMD işlemcilerden çok çektim ama çekmemin nedeni kasadaki soğutmanın çok kötü olmasıydı. Kasadaki soğutma iyi ise bir sorun çıkmadan kullabilirsiniz.

Bu sistemi vatandan toplamamanı tavsiye ederim. Zira alternatif sitelerden 100-150 TL daha ucuza toplamak mümkün.

Forumda AMD'ye karşı bitmek bilmeyen bir önyargı var. Bende AMD işlemcilerden çok çektim ama çekmemin nedeni kasadaki soğutmanın çok kötü olmasıydı. Kasadaki soğutma iyi ise bir sorun çıkmadan kullabilirsiniz.

Bu sistemi vatandan toplamamanı tavsiye ederim. Zira alternatif sitelerden 100-150 TL daha ucuza toplamak mümkün.
Ön yargı değil. Açık açık FX işlemciler çok geride kaldı.

Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.Öncelikle belirtmek isterimki bir karışıklık olmuş ben sadece işlemci ve ram alıcam. anakart-ekran kartı-power-soğutucu kasada takılı parcalar bilgisayar kasam deep cool kendomen şu anki işlemcim phemon 2 x4 2.4 ghz sıcaklık boşta 20-23 derece yükte 35 dereceyi geçmiyor. kasa büyük işlemci soğutucumdan da memnunum.i3 4170 al diyorlar fakat benimde amd fx6300 varken 4170 almak içimden gelmiyor açıkçası.

Önerebileceğiniz bir işlemci var ise söylerseniz memnun kalırım. fx 8120 şu an satışı yok bütçem fazla yok intel almam için anakartı da değiştirmem gerekiyor.NOT:Anakart max. 95 w işlemci destekliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.Öncelikle belirtmek isterimki bir karışıklık olmuş ben sadece işlemci ve ram alıcam. anakart-ekran kartı-power-soğutucu kasada takılı parcalar bilgisayar kasam deep cool kendomen şu anki işlemcim phemon 2 x4 2.4 ghz sıcaklık boşta 20-23 derece yükte 35 dereceyi geçmiyor. kasa büyük işlemci soğutucumdan da memnunum.i3 4170 al diyorlar fakat benimde amd fx6300 varken 4170 almak içimden gelmiyor açıkçası.

Önerebileceğiniz bir işlemci var ise söylerseniz memnun kalırım. fx 8120 şu an satışı yok bütçem fazla yok intel almam için anakartı da değiştirmem gerekiyor.NOT:Anakart max. 95 w işlemci destekliyor.
Anakartı değiştirmek istemiyor isen o anakarta olabilecek en iyi işlemci FX 4300 gibi görünüyor.

Anakartı değiştirmek istemiyor isen o anakarta olabilecek en iyi işlemci FX 4300 gibi görünüyor.
6300 den nasıl üstün tuttunuz 4300 ü anlamış değilim :( benchmark ta yerin dibine gömmüş 6300 4300'ü .

vatandaki fiyat ile diğer yerler arasındaki fark 3-5 tl oda kargo parasına tekabul ediyor sorun felan çıkarsa birde beklemek istemiyorum.vatana kasayı götürüp taktırıp test ettirip getiricem çünkü.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı