AMD FX 6300 Arma3 performansı

Çok konuştum biliyorum ama, alman gerektiğini vurgulayayım.

İşlemciyi almadan önce herkes ses sorunundan bahsediyordu, ben ise katlanabileceğimi söylüyordum.

Şimdi ise gece bilgisayarı kapatıyorum ve her seferinde "Dünya varmış hoh be" diyorum.

Ancak hala stock fanlayım

İşlemcinin sıcaklığına nerden bakabilirim bende aynı işlemciyi kullanıyorum ama hala kaç derece bilmiyorum

AIDA64 Extreme Edition indirip, algılayıcı bölümünden CPU sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. Yükte 65-70 derece çok iyidir, 85'in yukarısı bir şeylerin ter gittiğine işarettir.

Öyle bir soğutucu ile O.C yapmamanız yanlış olur. Sıcaklık açısından bir sıkıntı çekmezsiniz rahat olun.

Hocam bir de kasayı montajlamayı bilmediğimden dolayı bana montajlarken fazla sıkıntı çıkarır mı? Montajı kolay mıdır soğutucuların? Isınmasından çok korkuyorum işlemcinin, eğer bu soğutucu ile sorun çıkartmazsa O.C yaptığımda i5 4460 gibi işlemcilerin hızına yetişebilir miyim? Kusura bakmayın çok soru sordum.

@YektaOz

Teşekkürler yorumun için, en iyisi işi garantiye alıp soğutucuyuda alayım.

Stok fan soğutma için yeterlidir fakat çok ses çıkarır. Sesten kurtulmak istiyorum diyorsan en azından Cooler Master Blizzard T2 Mini alman gerek. Fakat sesten rahatsız olmuyorsan gerek yok.

AIDA64 Extreme Edition indirip, algılayıcı bölümünden CPU sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. Yükte 65-70 derece çok iyidir, 85'in yukarısı bir şeylerin ter gittiğine işarettir.

Üstü açık XIGMATEK ASGARD kasa kullanıyorum sizce 70 dereceyi görürmü?

Hocam Aida 64' te HTC Temperature Limit diye bir bilgi var, 83 dereceyi gösteriyor.

Bu işlemcinin sıcaklık limitini mi gösteriyor ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanım kılavuzu oldukça açıklayıcıdır montaj için. Olmadı YouTube'da tonla örnek videosu var. O.C etseniz bile Fx 6300 maalesef i5 4460'ın gücüne yetişemez ancak i5 3470'i geçersiniz denebilir.

Öyle abartılı şeyler yazıyorsunuz ki Şaşırıyorum. AMD FX-6300 kullanıyorum hem de Adana sıcağında... Hem de Stok fanla... 6000 rpm devri geçtiğini gördüm. Ancak öyle oyunda 70 derece görmedim. Kasamda kaliteli 1 giriş 3 de egsoz fanı var 140mm... O kadar gürültülü bir sistem değil... İntel Fanı olarak abartmışsınız... Stok fanla OC Genie kullandım % 15 performans artışı oldu. Ama Kışın tabi stok fanla macera aramadım. Kullandığım ekran kartı ile dar boğaz yaşamadım. Tavsiye ederim. FPS tarzı oyunlarda o kadar yapay zeka yok ki sıkıntı yaşa... Strateji desen bir şey demem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…