AMD FX-6300, MSI 970A-G43 ve GSKILL RIPJAWS Sistem Toplama

6100 ile 6300 arasındaki farkı pek anlamazsın. Yanlız 6300 yeni nesil Vishera bir işlemcidir. Sistemi uzun süre değiştirmeyeceksen ileriye dönük olarak kesinlikle 6300 al.

Bütcene baktığımızda 8 Gb ram'e inan hiç gerek yok. Sen anakartı yapabiliyorsan M5A97 R2.0 yap. Rami ilerde işlemciye soğutucu takacaksan Corsair'in Lp ramlerinden almanı üneririm gayet şık soğutması başarılı ve kullanışlı bir ram. G Skill'de aynı şekilde fakat soğutucunun boyu biraz uzun o yüzden ilerde işlemciye soğutucu takmak istersen sıkıntı çıkarabilir.

İleriye dönük istiyorum. Zaten daha sonra 1 tane 4GB lık daha ram alacağım. Anakartı değiştirince bütçemi aşıyor. (1200TL Var ekran kartı vs düşününce)

Eğer 1200TL Ye Dvd yazıcı hariç öneri yapabilirsen çok makbule geçer.

Fx 6300 işlemci

Seagate Barracuda 500Gb HDD

GTX 650 Ti boost ekran kartı

Coolor Master K350 kasa

İster kendi belirttiğin anakartı al ister bnm belirttiğimi nasıl uygun olursa sana.

Fx 6300 işlemci

Seagate Barracuda 500Gb HDD

GTX 650 Ti boost ekran kartı

Coolor Master K350 kasa

İster kendi belirttiğin anakartı al ister bnm belirttiğimi nasıl uygun olursa sana.

Vatanbilgisayar'dan GTX 650Ti çok pahalı onun yerine Sapphire HD 7750 Almak Daha Mantıklı Geliyor. Fiyatlarının olduğu link verirseniz çok iyi olur. Ram linki de olursa çok iyi olur ayrıca.Teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63626 189TL

http://www.vatanbilgisayar.com/Bilg...atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63989 224 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/CPU ...e-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=63901 291 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/...1600mhzcl9-ram/productdetails.aspx?I_ID=59067 90TL

http://www.vatanbilgisayar.com/seag...00rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=56368 132TL

http://www.vatanbilgisayar.com/Anak...usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=66443 165TL

Toplam:1091TL Nasıldır? 2 Sene Orta-Düşük Ayarlarda İdare Eder Mi Beni ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel olmuş fena değil. Yanlız anakartı bununla

VATAN COMPUTER - ASUS - M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart - Anakart

Kasayıda bununla değiştirirsen daha güzel olur.

VATAN COMPUTER - COOLER MASTER - RC-K350 600W MidT ATX PENCEREL

Blirttiğin Msı anakartın G46 modeli daha iyi 20 lira var aralarında o daha alınası. Bu belirttiğim anakartı alırsan daha ileriye dönük olur. Ekran kartın biraz kötü kalıyor. 2 sene idare eder seni 2 sene sonra sadece ekran kartını uprage edebilirsin. Sonradan ram takmana falan gerek yok. 4gb seni rahatlıkla götürecektir. Belirttiğim değişiklikleri yapınca 80 lira falan fark ediyor bütcen zaten 1200 rahatlıkla yeter. Bence bu şekilde al. Ekran kartın düşük kalıyor ama 2 sene sonra sadece onu değiştirip devam edebilirsin. Ayrıca belirttiğin Msı anakartta ve benim söylediğim G46 modelinde USB 3.0 ön port desteği yok. Hiçbir zaman öndeki Usb portunu 3.0 olarak kullanamazsın. Usb 2ye çevirici aparatla anakarta bağlıyorsun.

Güzel olmuş fena değil. Yanlız anakartı bununla

VATAN COMPUTER - ASUS - M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart - Anakart

Kasayıda bununla değiştirirsen daha güzel olur.

VATAN COMPUTER - COOLER MASTER - RC-K350 600W MidT ATX PENCEREL

Blirttiğin Msı anakartın G46 modeli daha iyi 20 lira var aralarında o daha alınası. Bu belirttiğim anakartı alırsan daha ileriye dönük olur. Ekran kartın biraz kötü kalıyor. 2 sene idare eder seni 2 sene sonra sadece ekran kartını uprage edebilirsin. Sonradan ram takmana falan gerek yok. 4gb seni rahatlıkla götürecektir. Belirttiğim değişiklikleri yapınca 80 lira falan fark ediyor bütcen zaten 1200 rahatlıkla yeter. Bence bu şekilde al. Ekran kartın düşük kalıyor ama 2 sene sonra sadece onu değiştirip devam edebilirsin. Ayrıca belirttiğin Msı anakartta ve benim söylediğim G46 modelinde USB 3.0 ön port desteği yok. Hiçbir zaman öndeki Usb portunu 3.0 olarak kullanamazsın. Usb 2ye çevirici aparatla anakarta bağlıyorsun.

Benim seçtiğim kasanın veya o markanın kusuru nedir acaba? Yanlış anlamayın sadece merak ettim de o markayı birçok kişi önermişti de.

FX-6100 ile FX-6300 arasında, saat hızları dışında pek bir fark yok. Ufak bir OC ile FX-6100 rahatlıkla FX-6300 performansına ulaşır. 8GB belleğin profesyonel grafik işleri haricinde size bir getirisi olmaz. Bellek ve işlemciden artan bütçeyi zorlayıp bunu alabilirsiniz:

VATAN COMPUTER - CORSAIR - CARBIDE SER

Sonuçta her şey değişir zamanla değişir ama kasa ve güç kaynağı sabit kalır.

FX-6100 ile FX-6300 arasında, saat hızları dışında pek bir fark yok. Ufak bir OC ile FX-6100 rahatlıkla FX-6300 performansına ulaşır. 8GB belleğin profesyonel grafik işleri haricinde size bir getirisi olmaz. Bellek ve işlemciden artan bütçeyi zorlayıp bunu alabilirsiniz:

VATAN COMPUTER - CORSAIR - CARBIDE SER

Sonuçta her şey değişir zamanla değişir ama kasa ve güç kaynağı sabit kalır.

Saat hızları dışında nasıl fark yok kardeşim ya. Hiç mi incelemedin. 6300 Vishera yeni nesil bir işlemci. Tıpkı İnteldeki sandy bridge ve ıvy bridge gibi.

Evet inceledim. Hatta bugün AMD'den FX-4100, FX-4300, FX-6100 ve FX-6300 isteyip, karşısına rakip olarak Ivy Bridge ve bulabilirsem Haswell'in tepe seviyesi modellerini koyup, aynı bileşenlerden (ekran kartı, bellek, SSD) oluşan sistemlerde AMD ve Intel'in karşılaştırmalı oyun performanslarını test ederek, forumda sürekli sorulan "hangi işlemci" sorusuna cevap vermeyi düşünüyorum.

Yeni nesil ve "eski" nesil. Her iki işlemcinin, oyun sistemlerindeki performansı bağlamında nasıl bir fark olabilir? Vishera olunca, 15 frame birden artış mı gözlüyoruz?

Son olarak: ben sizin kardeşiniz değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet inceledim. Hatta bugün AMD'den FX-4100, FX-4300, FX-6100 ve FX-6300 isteyip, karşısına rakip olarak Ivy Bridge ve bulabilirsem Haswell'in tepe seviyesi modellerini koyup, aynı bileşenlerden (ekran kartı, bellek, SSD) oluşan sistemlerde AMD ve Intel'in karşılaştırmalı oyun performanslarını test ederek, forumda sürekli sorulan "hangi işlemci" sorusuna cevap vermeyi düşünüyorum.

Yeni nesil ve "eski" nesil. Her iki işlemcinin, oyun sistemlerindeki performansı bağlamında nasıl bir fark olabilir? Vishera olunca, 15 frame birden artış mı gözlüyoruz?

Son olarak: ben sizin kardeşiniz değilim.

Her zaman yeni ve güncel olanı alıp kullanmak daha iyidir. Özellikle uzun süreli kullanılacak bir sistemde.

Not: Kardeşim olduğun için kardeşim demedim. Bunu anlıyacak kadar düşünebiliyorsundur umarım. Zaten olamazsında çapın yetmez.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı