Voltajsız 4.1Ghz ancak oluyor sonrası voltaj istiyor voltajı ve çarpanı yavaş yavaş artırıp stabilite testleri yaparak 4.4Ghz kadar sorunsuz çıktım.4.5Ghz de ise voltajı çok daha fazla artırmam gerekti.Voltaj çok gelse mavi ekran olmazmıydı ? 4.4Ghz 1.426 cpu voltajı ile devam etsem olur mu ? 4.2Ghz çok az
İşlemci aşırı ısnmıyor 4.5Ghz de, belkide 4.5Ghz çıkabilirim belkide başka bir sorun vardır
Bir ayar filan..Siz daha iyi bilirsiniz.
İşlemci 4.4Ghz de sorunsuz çalışıyor.4.4Ghz de kalacak sanırım.Birazdan yavaş yavaş ekran kartına overclock yapacağım..
"BilgisayarKurdu" işlemciyi 4.4Ghz de 1.448 Cpu Voltaj , 1.416 Cpu-NB Voltaj ile kullanıyorum.Tüm güç tasarrufu modları devre dışı.Ama bir sorunum var.Prime95 çalışırken hız bazen 4.4Ghz bazen 1.4Ghz 1-2 saniye düşüyor sonra yeniden 4.4Ghz çıkıyor.Görev Yöneticisinden baktığımda ise hız sabit 2.07Ghz Cpu kullanım %47 acaba Prime95 işlemciyi sonuna kadar zorlamıyor mu ?
Sadece Prime95 çalışırken Görev Yöneticisinde hız 2.07Ghz sabit. Prime95 kapalı iken hız 3.96Ghz ile 4.4Ghz arasında değişiyor.Prime95 kapalı iken Cpu-z hiç 4399.76Mhz nin altına düşmüyor.Cpu Voltaj da 1.440 ın altına düşmüyor.Prime95 çalışırken böyle olması normal mi ?
Prime95 çalışırken
Prime95 kapalı iken
Stabilite Testlerinde hiç hata vermedi.Yada hiç mavi ekran vermedi.
40 dakikadır Gta 5 oynuyorum Maksimum 63 derece işlemci. Ekran Kartı ise 66 derece maksimum fps düşüşü yok 28-33 fps arası Very High ayarlar ve 2X MSAA Vsync Kapalı.Bence Oldu
Birde Ekran Kartına Overclock yaptım mı tadından yenmez sanırım..
İleride Hyper TX3 yada Hyper 212 Evo alacağım sanırım fanın sesi biraz rahatsız ediyor.