Amd FX-6300 Overclock Deneyimi

RoadtoRiot

Hectopat
Yer
Osmaniye
Daha fazla  
Amd Fx-6300 işlemciye biostan overclock yaptım
Çarpan 22.5
FSB 200
Cpu Voltage 1.503
Cpu-NB Voltage 1.426
Modlar AMD Cool'n'Quiet Disabled-Turbo Core Disabled-C1E Disabled-Core C6 Enabled-SWM Enabled

4.5GHZ

Max Çekirdek Sıcaklıları 59° Max İşlemci Sıcaklığı 62°

Bu şekilde Prime95 ile 30 küsür dakikalık stabilite testi :

işlemci max oc.jpg

Bios Ayarlarım

OVERCLOCK AMD FX6300 4.5GHZ.jpg OVERCLOCK AMD FX6300 4.5GHZ 2.jpg CPU FEATURES 4.5GHZ.jpg ENERGY SAVING AMD FX6300 4.5GHZ.jpg

Sizce Core C6 Disabled mi yapsam ?

Önerilerinizi Bekliyorum...

Edit: Forumda yeniyim hatamız varsa affola.

Son düzenleme:
Dostum Core C6 teknolojisi zaten Güç Tasarruf sekmesi altında bulunuyor. Eğer hız aşırtma yapıyorsan, güç tasarrufu ile alakalı olan teknolojilerden uzak durman gerekir. Çünkü bu teknoloji belirli sıcaklıktan sonra frekans düşüşüne sebep olur.
Eğer iyi bir soğutucun varsa bu teknolojiyi veya özelliği kapatabilirsin. Ki yük altında 62 derece demek, iyi bir soğutucun var demektir.

Son olarak Prime95 stabilite testinde hatalar ile karşılaşmadıysan her şey yolunda demektir.

Core C6 kapattım sizin dediğiniz gibi şimdi çekirdekler sabit 4.5Ghz de.İyi bir soğutucum yok stok fan var 3-4 saat gta 5 oynadım very high ayarlarda maks 63° idi ama sanki çok voltaj verip bilinçsiz hız aşırtma yapmışım gibi prime95 testleri stabil olduğunu gösteriyor ama overclock yapınca gta 5 fps düşüşü oluyor overclock yapmassam olmuyor :( sizce nedeni nedir ?

İşlemci 4.5Ghz ama gözle görülür bir fps yada performans artışı olmadı aksine fps düşüşü yaşıyorum..Sizce birşeyi yanlış mı yaptım ?

Stok soğutucu ile 1,5 CPU, 1,42NB voltaj vermişsin aşırı bilinçsizce bir hareket.
GTA5 sırasında FPS düşüşlerinin sebebi aşırı sıcaklık artışından kaynaklanıyor olmalı.

Default ayarlara dön ve harici bir soğutucuya geçmeden hız aşırtma yapma.

Tamam peki hiç overclock yapmamalımıyım ? Sıcaklıklar söylediğim gibi isterseniz 2-3 saat gta 5 oynadıktan sonraki sıcaklık değerlerini atabilirim.

Stok fan ile 4.4Ghz rahat görenler var 4.5Ghz çok mu fazla olmuş ?

Edit: 4.4Ghz 1.426 cpu voltaj ile gta 5 de hiçbir sıkıntı yok.

1,42 CPU voltajı uygundur 4,5GHZ için. 4,5GHZ frekans değerine voltajsız ve stabil olarak çıkamamaman lazım, stok fanla OC yapacağım diyorsan da 4,2'ye voltajsız denemelerde bulun.

Voltajsız 4.1Ghz ancak oluyor sonrası voltaj istiyor voltajı ve çarpanı yavaş yavaş artırıp stabilite testleri yaparak 4.4Ghz kadar sorunsuz çıktım.4.5Ghz de ise voltajı çok daha fazla artırmam gerekti.Voltaj çok gelse mavi ekran olmazmıydı ? 4.4Ghz 1.426 cpu voltajı ile devam etsem olur mu ? 4.2Ghz çok az :) İşlemci aşırı ısnmıyor 4.5Ghz de, belkide 4.5Ghz çıkabilirim belkide başka bir sorun vardır :) Bir ayar filan..Siz daha iyi bilirsiniz.

İşlemci 4.4Ghz de sorunsuz çalışıyor.4.4Ghz de kalacak sanırım.Birazdan yavaş yavaş ekran kartına overclock yapacağım..

"BilgisayarKurdu" işlemciyi 4.4Ghz de 1.448 Cpu Voltaj , 1.416 Cpu-NB Voltaj ile kullanıyorum.Tüm güç tasarrufu modları devre dışı.Ama bir sorunum var.Prime95 çalışırken hız bazen 4.4Ghz bazen 1.4Ghz 1-2 saniye düşüyor sonra yeniden 4.4Ghz çıkıyor.Görev Yöneticisinden baktığımda ise hız sabit 2.07Ghz Cpu kullanım %47 acaba Prime95 işlemciyi sonuna kadar zorlamıyor mu ?

Sadece Prime95 çalışırken Görev Yöneticisinde hız 2.07Ghz sabit. Prime95 kapalı iken hız 3.96Ghz ile 4.4Ghz arasında değişiyor.Prime95 kapalı iken Cpu-z hiç 4399.76Mhz nin altına düşmüyor.Cpu Voltaj da 1.440 ın altına düşmüyor.Prime95 çalışırken böyle olması normal mi ?

Prime95 çalışırken

prime95 çalışırken.jpg

Prime95 kapalı iken

Prime95 kapalı iken.jpg

Stabilite Testlerinde hiç hata vermedi.Yada hiç mavi ekran vermedi.

40 dakikadır Gta 5 oynuyorum Maksimum 63 derece işlemci. Ekran Kartı ise 66 derece maksimum fps düşüşü yok 28-33 fps arası Very High ayarlar ve 2X MSAA Vsync Kapalı.Bence Oldu :D Birde Ekran Kartına Overclock yaptım mı tadından yenmez sanırım..

İleride Hyper TX3 yada Hyper 212 Evo alacağım sanırım fanın sesi biraz rahatsız ediyor.

Son düzenleme:
Amd Fx-6300 işlemciye biostan overclock yaptım
Çarpan 22.5
FSB 200
Cpu Voltage 1.503
Cpu-NB Voltage 1.426
Modlar AMD Cool'n'Quiet Disabled-Turbo Core Disabled-C1E Disabled-Core C6 Enabled-SWM Enabled

4.5GHZ

Max Çekirdek Sıcaklıları 59° Max İşlemci Sıcaklığı 62°

Bu şekilde Prime95 ile 30 küsür dakikalık stabilite testi :

Eki Görüntüle 70969

Bios Ayarlarım

Eki Görüntüle 70970 Eki Görüntüle 70971 Eki Görüntüle 70972 Eki Görüntüle 70973

Sizce Core C6 Disabled mi yapsam ?

Önerilerinizi Bekliyorum...

Edit: Forumda yeniyim hatamız varsa affola.

MERHABALAR HOCAM MSİ 970A-G46 ANAKARTIM İLE FX 6300 İŞLEMCİ KULLANMAKTAYİM
ÜZERİNDE 2X2GB (4GB ) 1600MHZ VE 2X4GB (8GB) 1600 MHZ = TOPLAMDA 12 GB RAM KULLANMAKTAYİM YAZINIZDAKİ YARDIMLARINIZDAN DOLAYİ TEŞEKKÜR EDERİM AYARLALARINIZLA SİSTEM AÇILIYOR PRİME 95 İLE TESTE GEÇTİĞİMDE 2 DK SONRA MAVİ EKRAN VERİYOR VE RESTART ATİYOR DEFAULT EDİP OC2 GENUİE AYARINDA DENEDİĞİMDE İSE 3,7 GHZ RAMLARI İSE 1433 MHZ HIZINDA CALISTIRIYOR..

BİOSU 2.8 VERSİYONUNA GÜNLLEMEME RAĞMEN BİOSA 30 SN DE GİRİYOR BOOTUDA 40 SN OLUYOR YARDIMLARINIZDAN DOLAYİ TEŞEKKÜR EDERİM.
ÖMER ÇAKMAK

Anakartı değiştirmek zorunda kalıcam böyle giderse biosa geç giriyor geç boot ediyor.. Farkı bi durum sanırım.. Cevabınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı