Arkadaşlar sonunda yaptım ama bir tek çarpan yükselttim başka hiç bir ayarı ellemedim. 20 yaptım çarpanı şuan 4.00 ghz çalışıyor. Aida64 programı ile kararlılık testi yapıyorum 52 dereceyi geçmedi fakat oyunda tüm sistem ısındığında ne olur bilemem. Sizce bir şey olur mu? Başka yapmam gereken bir şey var mı?
Soğutucu Cooler Master Blizzard T2 Mini.
Ana Kart Asus M5A97 LE R2.0.
Not: Bir konum daha var o konu ile bu konu ayrı. Moderatör arkadaşa bildirilir.
20 dakikadır test çalışıyor halen geçmedi 52 dereceyi. Benim korktuğum oyunda ne olacak ? Ekran kartı falan ısınırsa işlemcide daha çok ısınır. 60 dereceyi geçmese bari. Birde yanlış yaptığım bir şey var mı? Doğru yaptım değil mi her şeyi ?
Benim O.C becerim yok malesef. Ben yaparsam işlemci kesin havaya uçar . Bu yüzden sana bir yanıt veremeyeceğim. Genellikle stress test'i geçtiyse oyunlarda da bir sıkıntı olmuyor.
@Dark Gamer Aynen bende memnunum. Şimdi prime95 yaptım 55 derece oldu bu seferde geçmedi yine. Birde şimdi BF3 Multiplayer deneyeceğim. Bu arada soğutucuda gerçekten iyi ama. Alalı 1 hafta falan oldu.
Ben en iyi testin sistemi yoğun olarak kullanmak olduğuna inanırım. Bunun için 28 saat boyunca sistemi kullandım. Gerek render, gerek oyun. Sıcaklık değerleriniz normal değil, iyi. Umarım darboğazdan kurtulmuşsundur.
Yoğun olarak kullanacağım tek şey oyun. BF3 Multiplayer veya sabahtan akşama kadar LoL oynarım ancak. Sıcaklık değerleri iyi fakat korkuyorum yine de. İnşallah BIOS ayarlarında yanlışlık yapmamışımdır. Darboğazı da deneyeceğim oyunlarda bakalım düzelecek mi? Ömrü falan kısalmaz değil mi işlemcinin?