AMD FX-6300 Overclock ile 4 GHz

• Konuyu başlatan OceanWave
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 4.412
O

OceanWave

Ziyaretçi
Arkadaşlar sonunda yaptım ama bir tek çarpan yükselttim başka hiç bir ayarı ellemedim. 20 yaptım çarpanı şuan 4.00 ghz çalışıyor. Aida64 programı ile kararlılık testi yapıyorum 52 dereceyi geçmedi fakat oyunda tüm sistem ısındığında ne olur bilemem. Sizce bir şey olur mu? Başka yapmam gereken bir şey var mı?

Soğutucu Cooler Master Blizzard T2 Mini.
Ana Kart Asus M5A97 LE R2.0.
22.png

Not: Bir konum daha var o konu ile bu konu ayrı. Moderatör arkadaşa bildirilir.

@Akif Peköz @BilgisayarKurdu @Recep Baltaş

20 dakikadır test çalışıyor halen geçmedi 52 dereceyi. Benim korktuğum oyunda ne olacak ? Ekran kartı falan ısınırsa işlemcide daha çok ısınır. 60 dereceyi geçmese bari. Birde yanlış yaptığım bir şey var mı? Doğru yaptım değil mi her şeyi ?
Blizzard T2 mini ile güzel sonuçlar elde etmişsin. Umarım bu kararlılık uzun süre devam eder :).

Birde CPU-Z programında fotoğrafta 3800 yazıyor ama normalde 4000 ghz falan. 3800 ile 4000 arası gidip geliyor o programda.

Bende de var aynı soğutucu. Çok memnunum bu üründen. 3,72 GHz de boşta 35 stresste 68 oyunda 60 dereceyi geçmiyor. İşlemcim : İntel Pentium E5400

@Dark Gamer Aynen bende memnunum. Şimdi prime95 yaptım 55 derece oldu bu seferde geçmedi yine. Birde şimdi BF3 Multiplayer deneyeceğim. Bu arada soğutucuda gerçekten iyi ama. Alalı 1 hafta falan oldu.

Yoğun olarak kullanacağım tek şey oyun. BF3 Multiplayer veya sabahtan akşama kadar LoL oynarım ancak. :) Sıcaklık değerleri iyi fakat korkuyorum yine de. İnşallah BIOS ayarlarında yanlışlık yapmamışımdır. Darboğazı da deneyeceğim oyunlarda bakalım düzelecek mi? :) Ömrü falan kısalmaz değil mi işlemcinin?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı