AMD FX 6300 R9 380 Sistem Uyumu

Roherty

Hectopat
Daha fazla  
  • Islemci: FX 6300 x6 3.5 GHz
  • Ekran Karti: Asus R9 380 2 GB
  • Bellek: 8 GB Kingston HyperX 1600 MHz DDR3 CL 9
  • Anakart: Asus M5A78L AM3+ DDR3 1866 MHz
  • HDD: WD 1 TB Blue
  • Kasa: Aerocool veya Everest Rampage 600W Guc Kaynakli Kasa
  • Monitor: Acer 23" LED Monitor
Eger butce ayarlayabilirsem SSD olarak da 120 GB Kingston SSD almayi dusunuyorum. Eksik veya uyumsuz olan sistemin stabil calismasina engel olabilecek parca var mi sistemde? Monitor dahil 2100 TL tutuyor bu haliyle sistem.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Islemci: FX 6300 x6 3.5 GHz
  • Ekran Karti: Asus R9 380 2 GB
  • Bellek: 8 GB Kingston HyperX 1600 MHz DDR3 CL 9
  • Anakart: Asus M5A78L AM3+ DDR3 1866 MHz
  • HDD: WD 1 TB Blue
  • Kasa: Aerocool veya Everest Rampage 600W Guc Kaynakli Kasa
  • Monitor: Acer 23" LED Monitor
Eger butce ayarlayabilirsem SSD olarak da 120 GB Kingston SSD almayi dusunuyorum. Eksik veya uyumsuz olan sistemin stabil calismasina engel olabilecek parca var mi sistemde? Monitor dahil 2100 TL tutuyor bu haliyle sistem.
Sistem uyumlu. Fakat i3' lü bir sistem daha çok performans verir. Eğer oyun için alacaksanız.

Değil maalesef. i3 işlemciler fx8350' den bile daha iyi oyunlarda.

mesela bu sistemi fx 6300 yerine i3 6100 skylake , ddr4 anakart ve ddr4 8gb ram ile degistirsem performansi ne kadar artar ?

i3 teki tedirginligim cekirdek sayisinin dusuk olmasi. yeni oyunlar 4 cekirdek islemci istiyor ama i3 te 2 fiziksel cekirdek var bildigim kadariyla. sorun olur diye korkuyorum

Kardeş i3 dedikleri DirectX 12 gelince bitecek. Çünkü çok çekirdek kullanılacak. Takma şu İntelcileri şuan için yüksek FPS veriyor. Onlar ileri görüşlü değil. Sen al FX 6300 işlemcini. Çok çekirdek kullanılmaya başlansın ben göreceğim onları.

Kardeş i3 dedikleri DirectX 12 gelince bitecek. Çünkü çok çekirdek kullanılacak. Takma şu İntelcileri şuan için yüksek FPS veriyor. Onlar ileri görüşlü değil. Sen al FX 6300 işlemcini. Çok çekirdek kullanılmaya başlansın ben göreceğim onları.

bende oyle dusunerek fx 6300 ile kurdum sistemi.

mesela bu sistemi fx 6300 yerine i3 6100 skylake , ddr4 anakart ve ddr4 8gb ram ile degistirsem performansi ne kadar artar ?

i3 teki tedirginligim cekirdek sayisinin dusuk olmasi. yeni oyunlar 4 cekirdek islemci istiyor ama i3 te 2 fiziksel cekirdek var bildigim kadariyla. sorun olur diye korkuyorum
Günümüz oyunlarında en az 10- 15 arası fps artışı olur. Ama arkadaşın dediği gibi dx12' de çok çekirdeğe ihtiyaç olursa i3' ün işi biter.

Bu devirde FX 6300 önermek de ne? İ3 6100 tercih ediniz. İki gerçek iki sanal çekirdeği bulunuyor sorun yaşatmaz size.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı