AMD FX 6300 Stok Fanla OC Yapılabilir mi?

Bir saatin üzerinde test yaptım 4.0Ghz de.. İşte sonuçlar.. Buradaki ikinci çekirdekteki uyarı ne anlama geliyor ? @BilgisayarKurdu

tjytjytjyrt.png

Bu testler sonucunda voltajsız 4.2 ye kadar deneyebilir miyim? @BilgisayarKurdu

Test sırasında donanım hatası oluşmuş, kısacası 2 numaralı çekirdek çalışmayı durdurmak zorunda kalmış.
Bu testi yapmasan 2. çekirdeğin çalışmayı durdurduğundan haberin bile olmazdı, kalan çekirdekler yola devam ederdi.

İşte stabilite bu yüzden test edilmeli. Bir sistemin stabil olmaması için illa mavi ekran falan vermesi gerekmiyor.
Bak işte 2 numaralı çekirdek gelemedi üstesinden.

Zaten sıcaklıklar da 70'e merdiven dayıyor. Bundan ötesini yani 4,2'yi denemiyorsun zira stabil kalamayacaktır sistem.
3,9GHZ için denemelerde bulunur musun?

Çarpanı 19,5 vermen gerekecek.

Tamam ancak ben biostan bütün ayarları auto yapıp 3.5 Ghz 'e döndüğüm zaman da test yaptım 2.çekirdek yine duruyordu? Sorun mu var acaba? Ayrıca durmak zorunda kaldı diyorsunuz ama oradaki 2.çekirdeğin % değeri ilerliyordu?

32-64 bit sürümüne dikkat ettin mi? Sıcaklıkların yükseliyor olması da stabil kalamaması için bir sebeptir.
Durmak zorunda kaldığı doğudur ancak bu sürekli olarak duracağı anlamına gelmez.
Ufak bir sürenin ardından tekrardan çalışmaya başlar. Zaten sistem stabil değil ise tekrardan eror verecektir, aynı sizde olduğu gibi.

Testi doğru yapmışım ama kayıt gibi dosyalar tutuyormuş. Daha önce aldığım sonuçlar karışıyormuş sanırım. Zaten her yeni testte yüzdeler kaldığı yerden devam ediyordu. O dosyaları sildim ve testi başlattım 4.0 Ghz'de hiçbir hata almadan 68 maximum derecede 1 saatin üzerinde test yaptım.

sdasdsadadsa.png

Bu arada bilgisayara yeni SSD aldım ve windows 8.1'i ona kurdum. Daha sonra prime testi tekrarladım ve 4.0Ghz için başlangıçta aşağıya koyduğum resimdeki gibi şeyler yazdı. Sonra düzeldi ve hatasız devam etti.

Adsız.png

SSD aldıktan sonra yaptığım testteki sıcaklık değerleri yaklaşık olarak 3 derece daha düşük çıktı.. SSD böyle bir etki yapabilir mi? @BilgisayarKurdu

fffff.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Prime95 anlık yapılan işlemleri ekrana yansıtır, önceki rapor dosyaları ile alakalı bir sıkıntı yok anlayacağın.
İlk resimde hiçbir hata almamışken 2. sayfada ortalama tekrarlama testlerinde sıkıntı çıkartmış.
3. resimde ise işler yolunda gitse de kıyıdan köşeden yine ufak bir eror almış.
Tabi sıcaklıkların da etkisi var, bunu sakın unutma :) O hıza voltajsız 70 derecede çıkmak ile 55 derecede çıkmak arasında cidden fark var.

Bu aldığın ufak tefek erorlar ne oyunlarda ne de farklı uygulamalarda başına bela olmaz ancak bizim buradaki amacımız gerçek anlamda stabil bir OC yapmak.

Bak mesela benim OC rehberimde en altta bu resim bulunuyor. İncelersen hiçbir hatanın olmadığını görüyorsun, amaç böyle bir sistem.

RESİM20.jpg

Resimleri de biraz daha yüksek çözünürlükte yollarsan sevinirim :) Cidden okuyamıyorum.

Bir şey daha sormak istiyorum biosta cpu configuration bölümünde cool'n'quiet diye bir özellik var daha sağlıklı bir oc için bu ayar kapatılmalı deniyor doğru mudur acaba? @BilgisayarKurdu

Bu ayar anlayacağın üzere işlemci fanının biraz daha pasif çalışmasını sağlıyor.
Yük altında normal moda göre, gerektiğinde sistemin daha sessiz kalmasını sağlıyor.

Ayrıca sistem yük altında olmadığı zaman yüksek voltaj değerlerinde çalışmasını engelliyor.

Sen fan kısmına takıldın galiba ancak merak etme, ben yolladığın görselleri detaylıca inceliyorum zaten, işlemci 65 derece olduğu zaman fan zaten 3600RPM yani tam hızda dönüyor yani bu ayarı kapatmanız sıcaklıkları düşürmeyecektir.

Sıcaklıkların düşmesi için stok soğutucu yerine harici bir soğutucuya geçmelisiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı