AMD FX 6300 ve SAPPHİRE R9 280 Tabanlı Sistem Yükseltme

Klink'' Üstad şöyle söyleyeyim ben genellikle mmorpg tarzi oyunlar oynuyorum blade and soul olsun black desert olsun, Fps düşüşleri ve stutter yaşiyorum nedeni de belli 2-3 çekirdek kullaniyor oyunlar. İntel tabanli sistemleri olanları izliyorum twitch den onlarda böyle bir sorun yok.

Örneğin; İ5 4460 ve gtx 760 var takilmadan oynuyor adam.
 
Denemeye korkuyorum açıkcası çekirdek kapatmayi :) Nedenini de bilmiyorum.

Peki 2.el i5 3570 k ve 2.el bir anakart alsam, 4.nesil seriden vazgeçersem çok şey kaybetmiş olur muyum ?
Çünkü cpu boss da karşılaştırdım i5 3570 k ve 4670 k arasında 4-5 diş fark var en fazla. Overclock çektiğim takdirde 4670 k' ya yakın performans alacağımı düşünmekteyim.
Doğru mu düşünüyorum bilemiyorum :)
 
Son düzenleme:
Dene bir şey olmaz en kötü bilgisayar inflak eder, havaya uçarsın. Hem bu dünyadan sıkılmadın mı ? Diğer tarafıda gezip görmek lazım :D

3570K ile 4670K arasında performans olarak çok fark yok. Ama 4670K, 3570K'ya göre daha az ısınıyor tabii overclock yaptığın taktirde.

Dur, bir kendi mesajımı alıntı yapayım. Kesin hatalı yazım vardır, hatalı mesajı alıntı yaptığım için ceza alırım.

Dene bir şey olmaz en kötü bilgisayar inflak eder, havaya uçarsın. Hem bu dünyadan sıkılmadın mı ? Diğer tarafıda gezip görmek lazım :D

3570K ile 4670K arasında performans olarak çok fark yok. Ama 4670K, 3570K'ya göre daha az ısınıyor tabii overclock yaptığın taktirde.
 
Fiyat olarak hem bütçeme uygun hem de overclock ile birlikte uzun süre boyunca kullanabileceğimi ümit ediyorum. Sıvı soğutmam var zaten çift fanlı ama inteller de nasil overclock yapacağım hakkında bir fikrim yok işin komik tarafı. :)
 
Bence biraz daha bekle 5.nesil işlemciler çıkacak, onlardan alabilirsin. Ayrıca çok pahalı işlemci almana gerek yok, i5-4460 bile yeterli olur şu anda mesela (arada 100TL varmış gerçi 4670K ile :p ). Yada 5.nesil ona denk gelen bir işlemci alabilirsin çıktığında.
 
4460'ı düşünmedim değil ama 3570 k' da overclock şansı var bende de sıvı soğutma var tahminimce ben 4.3 lere çıkabilirim eğer yapabilirsem. :)
5.seri alsam bile mmorpg oyunlar oynadığım için en fazla 10 veya 20 fps değişir, 100 fps aldiktan sonra bi fayda sağlamaz diye düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı