Yurt dışında olan bir arkadaşım için bir oyun bilgisayar topladım. Resimdeki sistem nasıl? Parçaları orada bulunan mağazanın sitesinden yapmak durumunda kaldım. Sitenin link'ini de ekledim. Sitenin dili Hırvatça ancak yandaki kategorilerden neyin ne olduğu belli oluyor ve tıklayarak da anlaşılıyor. Sitede parada yabancı olunca 6000-7000 kn arası olacak şekilde sistem toplanabilir. Sadece kasa olacak ve ileride geliştirmeyi düşünüyor arkadaşım.
Bilgisayarı toplarken amaç ekran kartını olabildiğince yüksek tutmak ve diğer parçalardan olabildiğince kısmaktı. GTX 770 stoklarda olmadığı ve r9 290'da hiç olmadığı için r9 280x'i seçtim veya GTX 760 da olabilir. Ancak arkadaş yarın arayıp sipariş verdirmeye çalışacak GTX 770'i. İşlemciyi x8 8350'ye ya da i5'e çıkartmaya gerek var mı? PSU 700W yerine 600W yeterli olur mu? Cooler Master K380 kasa seçtim ama herhangi bir middle yada full tower kasa olur mu?
Oyun için işlemci AMD 6300 yeterli olur diye biliyorum ama Intell i5 4670 ne değiştirir? Arkadaşın bütçesinden kurtarabildiğimi ekran kartına eklemeyi düşünüyorum. Bide güç kaynağı 750 watt mı? Çok değil mi? MSI'ın güş hesaplamasını yaptığımda 600-650 watt arası bi değer çıkmıştı ama ne ne kadar doğru bilemem. Site de gezdiğimde bezer sistemlere genelde 600W yeterli denilmiş. Güç kaynağı markalarından Zalman, Cooler Master, Corsair, MSI hangisinin hangi modelini önerirsiniz? i5 işlemci içinde önerebileceğiniz bir anakart var mıdır?