AMD Fx 6300 ve Sapphire R9 280X Trı-X sistem toplama

alpertb

Hectopat
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Yurt dışında olan bir arkadaşım için bir oyun bilgisayar topladım. Resimdeki sistem nasıl? Parçaları orada bulunan mağazanın sitesinden yapmak durumunda kaldım. Sitenin link'ini de ekledim. Sitenin dili Hırvatça ancak yandaki kategorilerden neyin ne olduğu belli oluyor ve tıklayarak da anlaşılıyor. Sitede parada yabancı olunca 6000-7000 kn arası olacak şekilde sistem toplanabilir. Sadece kasa olacak ve ileride geliştirmeyi düşünüyor arkadaşım.

Bilgisayarı toplarken amaç ekran kartını olabildiğince yüksek tutmak ve diğer parçalardan olabildiğince kısmaktı. GTX 770 stoklarda olmadığı ve r9 290'da hiç olmadığı için r9 280x'i seçtim veya GTX 760 da olabilir. Ancak arkadaş yarın arayıp sipariş verdirmeye çalışacak GTX 770'i. İşlemciyi x8 8350'ye ya da i5'e çıkartmaya gerek var mı? PSU 700W yerine 600W yeterli olur mu? Cooler Master K380 kasa seçtim ama herhangi bir middle yada full tower kasa olur mu?

Eğer vakti olan arkadaşlar yardımcı olabilirse veya en azından yorum yapabilirse sevinirim. Yazının uzunluğundan dolayı kusuruma bakmayın :).
Site: Procesori - Procesor po Najnižim Cijenama - Instar informatika

Adsız3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
stoklara GTX 770 gelmiş tercih o oldu.
Islemciyi i5 yapmalısın power 750w olmalıdır çünkü taktığın ekran kartı güçlü , sıvı soğutma öneririm.
Oyun için işlemci AMD 6300 yeterli olur diye biliyorum ama Intell i5 4670 ne değiştirir? Arkadaşın bütçesinden kurtarabildiğimi ekran kartına eklemeyi düşünüyorum. Bide güç kaynağı 750 watt mı? Çok değil mi? MSI'ın güş hesaplamasını yaptığımda 600-650 watt arası bi değer çıkmıştı ama ne ne kadar doğru bilemem. Site de gezdiğimde bezer sistemlere genelde 600W yeterli denilmiş. Güç kaynağı markalarından Zalman, Cooler Master, Corsair, MSI hangisinin hangi modelini önerirsiniz? i5 işlemci içinde önerebileceğiniz bir anakart var mıdır?

Bana bu sistem için güç kaynağı dediğiniz gibi yeterli ise 600w'lık için bir tavsiye verebilir misiniz? Zalman, Cooler Master, Corsair, MSI markalarından olması gerek çünkü o sitede sadece bu markalar var. Ve de kasa içinde bir tavsiye verebilir misiniz? Bu parçalar hakkında hiç bir fikrim yok.
Kasa için link: Kućišta | Kućišta za PC | Kućište Računala | Prodaja | Cijene
PSU için link: Napajanja | Napajanje za PC | Napajanje Računala | Prodaja | Cijene

Ve de sistemin son hali bu:
ffs.png

Bana bu sistem için güç kaynağı dediğiniz gibi yeterli ise 600w'lık için bir tavsiye verebilir misiniz? Zalman, Cooler Master, Corsair, MSI markalarından olması gerek çünkü o sitede sadece bu markalar var. Ve de kasa içinde bir tavsiye verebilir misiniz? Bu parçalar hakkında hiç bir fikrim yok.
Kasa için link: Kućišta | Kućišta za PC | Kućište Računala | Prodaja | Cijene
PSU için link: Napajanja | Napajanje za PC | Napajanje Računala | Prodaja | Cijene

Ve de sistemin son hali bu:
Eki Görüntüle 21692
770 yerine r9 280 al bence işlemciyide 8320 yap daha mantıklı
site karışık corsair marka alabilirsin 770 ekran kartını alacam diyorsan poweri ne olur ne olmaz sen 700 falan yap
fx6300 r9 280 veya 8320 ile kullanacaksan 650w eğer 770 alacam diyorsan 750 liği al yinede yarın bir gün işlemci değişecek olsan sıkıntı olabilir
Corsair CS750M Modular PSU, 750 Watt, ATX, ATX12V v2.4
Napajanje Corsair 650W CS650M PSU, modularno
kasa çok çeşit var görseldir kasa aslında corsair serisi alabilirsin bu kasalarda power varmı yokmu nasıl hiç bişe anlamadığımız için eğer vatandaki gibi power varsa corsair 400r öneriyorum 300r de alabilirsin sana kalmış çeşit çok
Corsair Carbide Series 300R, Mid-Tower ATX PC case
Kućište Thermaltake Level10 GTS Snow Edition

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı