Öncelikle hepinize hayırlı sahurlar. Amacım gta 5 i oynamak. Sistem özelliklerim şu şekilde;
-Midtower kasa
-Cooler master 500w PSU
-AMD FX 6300 işlemci 3.5 GHZ
-8 Gb RAM
-Saphire R7 250 ekran kartı
-1 TB harddisk
-Asus ma597 le r2.0 anakart
-Blizzard t2 mini soğutucu
-Kasada hava akışını çok güzel sağladım. Arkadan 12 cm fan ve önden 14 cm fan havayı içeri alıyor. Yandan 12 cm'lik bi fanda dışarı tahliye ediyor.
-İşletim sistemi windows 8.1 64 bit
-BİOS sürümü son sürüm yani 2601.
Not: Ekran kartını değiştiremem zaten düşük bütçede yeni topladım.
Overclock tan hiç anlamam neredeyse.Asusun kendi otomatik overclock olayını açtım anakartın bios'undan fakat 3.8e overclock etti.Gta 5 testlerine baktığımda böyle bi sistemde 4.3 ghz'e overclock ettiklerini gördüm.Sistemim çok ısınmadan nasıl 4 yada 4.3 ghz e ulaşabilirim ?
-----------------
Ayrıca bi sorunum daha var.Bilgisayarı topladım ekran kartını x16 slotuna taktım.Bilgisayarı açtığımda ekrana görüntü gelmedi ve sürekli yeniden başlatıyordu kendini.Sonra ekran kartını 2.porta taktım ve bilgisayar açıldı.Sizce bu çok büyük bi sorun yaratırmı bana performans açısından ve nasıl halledebilirim bu sorunu ?
-Midtower kasa
-Cooler master 500w PSU
-AMD FX 6300 işlemci 3.5 GHZ
-8 Gb RAM
-Saphire R7 250 ekran kartı
-1 TB harddisk
-Asus ma597 le r2.0 anakart
-Blizzard t2 mini soğutucu
-Kasada hava akışını çok güzel sağladım. Arkadan 12 cm fan ve önden 14 cm fan havayı içeri alıyor. Yandan 12 cm'lik bi fanda dışarı tahliye ediyor.
-İşletim sistemi windows 8.1 64 bit
-BİOS sürümü son sürüm yani 2601.
Not: Ekran kartını değiştiremem zaten düşük bütçede yeni topladım.
Overclock tan hiç anlamam neredeyse.Asusun kendi otomatik overclock olayını açtım anakartın bios'undan fakat 3.8e overclock etti.Gta 5 testlerine baktığımda böyle bi sistemde 4.3 ghz'e overclock ettiklerini gördüm.Sistemim çok ısınmadan nasıl 4 yada 4.3 ghz e ulaşabilirim ?
-----------------
Ayrıca bi sorunum daha var.Bilgisayarı topladım ekran kartını x16 slotuna taktım.Bilgisayarı açtığımda ekrana görüntü gelmedi ve sürekli yeniden başlatıyordu kendini.Sonra ekran kartını 2.porta taktım ve bilgisayar açıldı.Sizce bu çok büyük bi sorun yaratırmı bana performans açısından ve nasıl halledebilirim bu sorunu ?
Son düzenleyen: Moderatör: