AMD FX 6350 için GPU önerisi

narqun

Hectopat
Daha fazla  
Anakart - ASUS M5A97 R 2.0
İşlemci - AMD FX 6350
RAM - DDR3 4x2

Ekran kartım normalde GT 730'du ve bu bilgisayarı oyun için kullanmıyordum normalde. Ekran kartını değişip oyun oynamak istiyorum fakat anakart sadece FX gibi eski AMD işlemcilerle uyumlu olduğu için darboğazdan korkuyorum. Darboğaz yapmayacak, orta ve düşük profilli oyunları oynatacak bir ekran kartı istiyorum. İkinci el olabilir. Nasıl bir şey tercih etmeliyim? İşlemciyi maksimum FX 8xxx'e kadar yükseltebilirim. Üstünü desteklemiyor zaten.

FX 8320-8350 bulabilirseniz olur fakat pahalıdır. RX460, RX570, GTX1050 Ti ve GTX1060 ve GTX1650 alabilirsiniz. (işlemciyi OC yaparsanız darboğaz sıkıntısı olmuyor ben şu anlık GTX1650 ile FX 8320 ile kullanıyorum.)

Bunları yapmak yerine RAM 2x8 1600-2133 MHz bulabilirseniz daha iyi olur.

Bunu duymak güzel. Garibanın yüzü bu sefer gülecek mi acaba 😅. FX 8350 bulabilirim eğer bir etkisi olacaksa bütçemi biraz arttırabilirim. Oyun deneyimleriniz nasıl acaba paylaşabilir misiniz?

Bunu duymak güzel. Garibanın yüzü bu sefer gülecek mi acaba 😅. FX 8350 bulabilirim eğer bir etkisi olacaksa bütçemi biraz arttırabilirim. Oyun deneyimleriniz nasıl acaba paylaşabilir misiniz?

Ark, sot, GTA, Valorant ve LoL gerekli ayarlar yapıldığında kasmadan oynuyorum Forza Horizon 4 yüksek ayarlarda 30-60 FPS oynatıyor.

Şimdilik sadece RAM alın idare edip ileride DDR4 sisteme geçmenizi tavsiye ederim.

DDR4 sisteme geçmem için anakartı değişmem gerekiyor. DDR3 destekli çünkü. Anakartı değiştirsem doğal olarak FX tercih etmem daha güncel bir AMD işlemcisi alırım muhtemelen. Bunların hepsi bana başlı başına masraf demek. Ekran kartı için 3-4k düşünmüştüm bu bütçeyi anakart ve ram için harcarsam ekran kartı için bir şey kalmıyor. Bu sıkıntı.

Ek olarak elimde GT 730 var ama bir işe yaramaz.

Özellikle çok oyunculu rekabetçi oyunlarda o işlemci yetersiz kalacaktır. eski bileşenleri elden çıkarıp daha güncel bir platforma geçersen çok daha iyi sonuç alırsın. 4-5k civarı ben olsam ikinci el bu sistemi toplamaya çalışırdım.

i3 10100f işlemci (800 tl)
h410/510 anakart (700 tl)
gtx 1650 (2000-2500 tl)
2x8 gb ddr4 ram ( 800tl)

Özellikle çok oyunculu rekabetçi oyunlarda o işlemci yetersiz kalacaktır. eski bileşenleri elden çıkarıp daha güncel bir platforma geçersen çok daha iyi sonuç alırsın. 4-5k civarı ben olsam ikinci el bu sistemi toplamaya çalışırdım.

i3 10100f işlemci (800 tl)
h410/510 anakart (700 tl)
gtx 1650 (2000-2500 tl)
2x8 gb ddr4 ram ( 800tl)
Düşüneceğim artık bir şeyler. Mecbur anakartı değişmek lazım o zaman. Anakart ve işlemciyi makul bir fiyattan satayım desem PC'de başka bir şey kalmıyor. Direkt PC'yi satayım desem bu sefer de istediğim şey olmuyor. 4-5k gibi bir bütçe benim için şu an zor. Ekran kartını çıkardığımızda 2-3k gibi bir fiyata saydığın parçaları alabilirim ve belli bir süre GT 730 ile idare ederim. Sonrasında yeteri kadar param olduğunda 1650 alırım.

Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı