AMD FX 6350 mi, Intel i5 mi?

Hocam lütfen işlemci + anakarta ayıracağınız bütçeyi yazın. Bir de overclock yapacak mısınız yoksa yapmayacak mısınız, bunu yazın. Yoksa insanlar amd veya intel diye sallamaya devam edecek. Intel diyenler de kendi içlerinde 2'ye ayrılıp i5, i7 kavgası yapacaklar. :D

Ben şahsen stok ayarlarda en iyi performansı almaktan yanayım. Ancak forumda overclocksuz sistem tavsiyesi yapan neredeyse yok. Burada iş sende ve bütçende bitiyor. Overclock nedir, nasıl yapılır, riskleri nedir konularını kısaca araştır. Kafana yatarsa yaparsın.
Bütçene i3 4150 veya i3 4330 işlemci + anakart da alabilirsin, AMD FX 6300 işlemci + anakart da alabilirsin. Eğer overclock yapacaksan AMD işlemci alman daha mantıklı olur.

FX X6 6350 yerine 6300 ile değiştirmelisin onu dostum. Aralarında güç tüketimi farkı var. Gözle görülür bir performans farkı yok denilebilir ve benim görüşümce yok. Güç tüketimi olarak 6300. Senin soruna gelince dostum Amd öneriyorum ben, hani birbirine yakın intel ve amd işlemciler kullandım. Amd benim görüşümce daha uygun ve içini rahat tutacak her konuda.

http://www.vatanbilgisayar.com/urun_kiyaslama.aspx?lang=tr-TR&kat=300&uKods=7411,9103

Kardes yukarıdaki linkte 6300 ve 4670 K karşılaştırması var. Karşılaştırma linkini yalnızca maliyet açısından veriyorum. Oyun oynamak için fx 6300 işini görür. Eğer en düşük maliyetle orta karar bir sistem kurayım dersen imzamdaki sistemi (anakartı LE olmayan versiyon olarak, SSD yerine tercihen HDD ve ekran kartını da gtx 760 olarak değiştirmek sureti ile) toplayabilirsin. Ben bu sistemden gayet memnunum yalnızca ekran kartını biraz daha yüksek alsaydım diye düşünüyorum ara sıra ...

Selam ve saygı ile...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı