AMD FX 8120 R9 380 Sistem GTA 5 %80 GPU Kullanımı

oguzkaankocan

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar işlemcim AMD FX 8120 Eight Core 3.10 GHz ama ben overclockla 4.0 GHz yaptım. RAM'ler 8 GB 1333 MHz, ben overclockla 1666 MHz yaptım. Ekran kartı ASUS R9 380 4 GB (overclock'a hiç gerek yok ama ben ona da yaptım :)). GTA 5'te (orjinal) ultrada (tam anlamda ultra) 45-55 FPS (60 da oluyor) alıyorum. Ekran kartı %80 kullanılıyor. RAM ve işlemci de tam dolu değil. Neden, nerede darboğaz oluyor? RAM'ler de kaliteli, sürücüler de güncel. Harddiskler de iyi, SSD hızlı falan okuyor. Bence RAM'ler falan da yapmaz da ben işlemciden şüpheleniyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? İşlemciler biraz (çok :D) pahalı da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda işlemcinin tekil performansı önemli. 8 çekirdek ama tekil bazda düşük performans veren bir işlemciniz var. Yani 8 işlemci oyuna bölünemez.

Örneğin : 500 hızında 8 işlemci yerine 900 hızında 4 işlemci oyunda daha iyidir. Oyunlar için maximum 6 işlemci seçilmesinin nedeni budur.

Yani herhangi bir problem yok. Sistem böyle. i3 6100 işlemci bu nedenle 6-8 çekirdekli amd işlemcilere fark bindiriyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı