AMD R9 380 Düşük GPU Kullanımı

Çözünürlük düştüğü için işlemcim ciddi anlamda darboğaza yol açıyor. Ayarlar pek değişiklik yapmıyor aslında MSAA gibi ayarları açsam da aynı açmasam da aynı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şunu izleyin bence eğer o ayarlarda o FPS'i veriyorsa aynı sistem ve aynı ayarlarla kaç verdiğine bir daha bakın. Çözünürlük yükseldikçe FPS düşer. Darboğaz ani takılma FPS drobudur. Darboğaz yaşansa dahi düşük çözünürlükte yüksek FPS alırsınız. Sadece işlemci yük altına girdiği için ara ara kendini salıp kullanımını düşürür bahsettiğiniz sistem için ise işlemci ekran kartını gayet besleyebilecek bir işlemci bence bir sıkıntı var...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şunu izleyin bence eğer o ayarlarda o FPS'i veriyorsa aynı sistem ve aynı ayarlarla kaç verdiğine bir daha bakın. Çözünürlük yükseldikçe FPS düşer. Darboğaz ani takılma FPS drobudur. Darboğaz yaşansa dahi düşük çözünürlükte yüksek FPS alırsınız. Sadece işlemci yük altına girdiği için ara ara kendini salıp kullanımını düşürür bahsettiğiniz sistem için ise işlemci ekran kartını gayet besleyebilecek bir işlemci bence bir sıkıntı var...
Darboğaz ani takılma değildir. Hem bu dediklerinden sonra açtım test ettim. 640p çözünürlükte de aynı FPS alıyorum, 1080p çözünürlükle de yani her zaman çözünürlük düşünce FPS yükselmiyor:). Bu FPS değerleri sunucudaki kişi sayısına göre değişebiliyor. Ölüm oyunlarında zaten o FPS'i alıyorum sorun yüksek kişili sunucularda.

Arkadaşlar CSGO'da takılı kalmayın 1080p'de oynadığım oyunlar da bile düşük FPS alıyorum fotoğrafta attım. Planetside 2 'de 1080p'de düşük 900p'de düşük. Company of Heroes 2' de 10 FPS ye düştü.
Battlefield 4'de ise çok daha garip bir sorunum var etrafta sis olduğu anda FPS direk çöp 80'den 90'dan 40'lara 30'lara düşüyor.
Fakat Battlefield 1'de ise bu sorunu görmüyorum. Battlefield 4'de ise bu FPS düşüşleri olduğunda GPU kullanımı %99'dan %60'a 40'a düşüyor.

Dosya Ekleri

• pog.png
    pog.png
    19,8 KB · Görüntüleme: 185
Dersine daha iyi çalış mı? Önce arkadaşımızın sorusunu oku sonra buraya yaz. Bak iyi oku ne yazmış arkadaşımız; FPS sorunum var diyor. Nerde görülmüş düşük çözünürlükteki FPS ile yüksek çözünürlükteki FPS'in aynı olduğu? Evet işlemcisi belki iyi değil ama sen burda arkadaşa 1080P'de oyna demeyeceksin, önce sorusunu okuyacaksın, cevabını vereceksin akabinde kendi fikrini söylersin. G4560+GTX 1050Ti ikilisi ile 1024x768 çözünürlükte CS:GO'da 220-250 arası FPS alınırken bu arkadaşımız neden bu ayarlarda 80-100 FPS alıyor? Açıkla çok bilgili sayın arkadaşım...
Ben sana ne dedim dersine iyi çalış dedim. Ama sen hala sınava son gün çalışıyorsun :D
Eğer çözünürlüğü alta çekerse FPS artar ve işlemci bu kareleri işlemekte sıkıntı çekecektir. Bu yüzden ekran kartını sınırlayacaktır. Buda doğal olarak FPS'in düşük olmasına sebep olacaktır

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı