AMD FX 8150'e Uygun SSD

Yaptığım yazım hataları için özür dilerim. Dikkatimden kaçmış. http://www.vatanbilgisayar.com/Solid...spx?I_ID=68014 bu ssd sizin bana link attığınız ssd'den iyimi? Yani gözle görülür bir fark varsa bütçemi 25 tl arttırıp bunu alabilirim. Ama yok aradaki farkı hissedemessin derseniz konuyu kilitlemenizi rica edip sizin önerdiğiniz ssdyi sipariş geçiceğim.

Arada hissedilir performans farkı yok. 25 TL artırırım derken biri 219 lira diğeri 274 lira?

SSD çoğu loading süresini çok az sürelere indiriyor. 2-3 sn. gibi. Hatta RAPID Mode ile 1-2 SN mümkün hale geliyor.
Rapid modu ile ilgili ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz? Ya gerçekten ssdlerle ilgili bilgim sıfıra yakın. Hatta sıfır diyebiliriz. Rapid modu nasıl devreye sokulur?

https://www.technopat.net/forum/kullanici-incelemeleri/43029-samsung-ssd-840-evo-tanitim-syper.html

Bak yukarda da linkini verdim gene veriyorum. Burada hepsini tek tek anlattım. Tüm özelliklerini. Hemde Samsung Magician'a daha çabuk alışırsın. Gerçi çok kullanılışlı ve hemen alışılsa dahi gene de bir ön-izleme olması iyidir iyi :D
Abi heyecandan Samsung Data Migration ve Samsung Magician şimdiden indirdim.
Not: RAPID Mod'u kullanabilmek için öncelikle SSD'nizin 840 Pro/Evo/mSATA Evo sürümlerinden biri olması gereklidir. Aksi takdirde aktifleştiremezsiniz.
Bunuda kulağıma küpe yapıcam. Format atmak istemiyorum. Bunun için Samsung Data Migration'nun gerekli olduğunu söylemişsiniz. Biz bunu düz mantık Acronis ile yapsak bir sıkıntı yaşar mıyız?

- - - Güncellendi - - -

Neyse cuma günü sipariş geçicem. Teşekkürler arkadaşlar. Yetkili birisi konuyu kilitleyebilirse güzel olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Abi heyecandan Samsung Data Migration ve Samsung Magician şimdiden indirdim. Bunuda kulağıma küpe yapıcam. Format atmak istemiyorum. Bunun için Samsung Data Migration'nun gerekli olduğunu söylemişsiniz. Biz bunu düz mantık Acronis ile yapsak bir sıkıntı yaşar mıyız?

Samsung Data Migration direk olarak tüm partition'da ki tüm tablo ayarlarını, boot sektörlerini, yedek tabloları vs. kayıpsız aktardığı için Data Migration'u tavsiye ediyorum. Veya şöyle bir şeyde yapabilirsin. Diske normal format kurulumunu yaparsın ama kurduktan sonra Acronis ile yedeği geri yüklersin. Buda bir alternatif tabi ki de.. Bu arada "Over Provisioning" işlevini aktif etmeyi unutma. Böylece daha uzun nefesli ve daha sağlam bir SSD'n olur. 10GB alan alacak diskten ama o 10GB sana en az +10 sene kazandırıyor :)

Samsung Data Migration direk olarak tüm partition'da ki tüm tablo ayarlarını, boot sektörlerini, yedek tabloları vs. kayıpsız aktardığı için Data Migration'u tavsiye ediyorum. Veya şöyle bir şeyde yapabilirsin. Diske normal format kurulumunu yaparsın ama kurduktan sonra Acronis ile yedeği geri yüklersin. Buda bir alternatif tabi ki de.. Bu arada "Over Provisioning" işlevini aktif etmeyi unutma. Böylece daha uzun nefesli ve daha sağlam bir SSD'n olur. 10GB alan alacak diskten ama o 10GB sana en az +10 sene kazandırıyor :)
Bugün yüzyüze bilgisayar konusunda danıştığım bir büyüğümle konuştum. Samsung SSD 840 Evo hakkında sorular sordum ve bana şu cevabı verdi: " Samsung SSD 840 Evo çok hızlı bir ssd fakat önemli olan ilk alındığında verdiği hız değil devam ettirebildiği hızdır. Bu ssdyi alırsan 2-3 sene sonra %30-%40 performans kaybedersin. Ssd alıcaksan ocz ya da corsair al " dedi. Dediklerinde ne derece doğruluk payı var?

%100 yalan payı var. OCZ bir kere öldü neresine satın alacaksın ? Corsair ise şüpheli olarak SSD'den çekilme ihtimali var. Ayrıca Piyasada "tek" kendi kontrolcüsüne sahip olan marka Samsung.

Samsung SSD 840 Evo çok hızlı bir ssd fakat önemli olan ilk alındığında verdiği hız değil devam ettirebildiği hızdır. Bu ssdyi alırsan 2-3 sene sonra %30-%40 performans kaybedersin
Bu söz hakkında ne düşünüyorsun? Daha rahatsız etmiyicem seni. Vaktini çok aldım kusura bakma. Siparişi yarın geçiyorum. Bu son sorumdur.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı