Orçun Sülün
Hectopat
Daha fazla
Öncelikle herkese merhabalar. 1 ay kadar önce ekran kartı satın aldım. MSI R9 380 4 GB, işlemcim AMD FX x6 6300'dü. Kasmalar donmalar oluştu , burada konu açtığımda darboğaz söz konusu dedi arkadaşlarımız. Ekran kartı sürücüsü çalışmayı durdurdu, Windows bu hatadan kurtarıldı şeklinde bir uyarı aldım. Sürücüler güncel olmasına rağmen bu hatalar devam etti. Ben de servise gönderdim. Kart arızası olduğu söylendi ve değişim yapıldı. Daha sonrasında sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali bu sefer ASUS R9 380 4 GB satın aldım ve tekrardan darboğaz oluşmaması için işlemcimi de AMD FX 8350'ye yükselttim. Ancak bu sefer de sürücüden olduğunu düşündüğüm bir hata meydana geldi. Sürücü çalışmayı durdurdu ve Windows bu hatadan kurtarıldı uyarısı almaya devam ettim. Sürücüleri bilgisayarımdan komple kaldırıp ekran kartının yanında bulunan CD'den kurulumu gerçekleştirdim ve hiçbir şekilde internetten update gerçekleştirmedim. Ancak bu sefer de bazı oyunlarda (Rust - H1Z1 vs.) 70-75 FPS'den 15-30 arası 5-10 saniye kadar süren FPS düşüşleri yaşamaya başladım. Sorun nedir? Ne yapmam gerekiyor? Yardımlarınızı bekliyorum.
Rust oyununu oynarken ısı göstermek için çektiğim ekran görüntüsü:
Rust oyununu oynarken ısı göstermek için çektiğim ekran görüntüsü:
- Güç kaynağı: Corsair Builder VS serisi 80+ 650 W güç kaynağı.
- İşlemci soğutucu: Cooler Master Hyper TX31 evo
- Anakart: 970A- G43
- RAM: 8 GB Kingston HyperX 1666 MHz
Son düzenleyen: Moderatör: