Amd 8320E (e ibaresi olan) işlemciyi bulursanız, onu almanızı tavsiye ederim. Tdp değeri yanlış değilsem 95watt. E ibaresi olmayan modeller 125watt... Bu işlemci 4.8ghz'ye kadar overclock edilebiliyor. Bence. Fiyat/Performans ürünü.
Son olarak bu işlemci Technopat' da incelendi ve oyun testleri yapıldı. Videoyu izlemenizi öneriririm.
Saygılar,
Ramları 1600mhz almayın, 1866 veya üzerinde almanızı tavsiye ederim.
Soğutucu olarak kesinlikle Seidon 120V al derim. Ayrıca 750W bu sisteme oldukça fazla eğer upgrade yaparsan eğer gayet iyi, anakartta güzel, şimdiden hayırlı olsun.
Sistem toplarken araştırmak aklına gelmemiş olmalı'ki AM3 soket sistem toplamayı düşünüyorsun. AM3 soket pişmanlıktır. Bütçeni en fazla olarak benimle paylaş, yardımcı olmak isterim.
Açıkçası AMD FX 9590 bile şuan bir i5 4460'ı geçemiyor fakat DX12'den sonra AMD'ler gerçek gücüne ulaşacak mesela AMD FX 8350'nin tek çekirdek performansı kötü olsa bile tam güçte( bütün çekirdekler kullanıldığında ) i5 4690 ile aynı performansı veriyor. DX12 29 Temmuz'da çıkıyor ama DX12 destekli oyunların çıkması daha uzun sürecek. Beklemek istemiyorsanız i5 4460 alın derim. Birkaç ay AMD FX'e dayanabilirim diyorsanız AMD alın.
Bütçeyi artıra biliyorsan bu sistemi almanı öneriyorum. Aksi takdirde ekran kartının 2 GB modelini alıp fiyatı düşürebilirsin. 4460 oyun konusunda AMD'nin en güçlü işlemcisi olan FX 9590'nı bile farka boğan bir işlemci. (AMD taraftarı olduğun için bilgilendireyim dedim.) Sinerji bilgisayardan ;
Eki Görüntüle 90408
Açıkçası AMD FX 9590 bile şuan bir i5 4460'ı geçemiyor fakat DX12'den sonra AMD'ler gerçek gücüne ulaşacak mesela AMD FX 8350'nin tek çekirdek performansı kötü olsa bile tam güçte( bütün çekirdekler kullanıldığında ) i5 4690 ile aynı performansı veriyor. DX12 29 Temmuz'da çıkıyor ama DX12 destekli oyunların çıkması daha uzun sürecek. Beklemek istemiyorsanız i5 4460 alın derim. Birkaç ay AMD FX'e dayanabilirim diyorsanız AMD alın.
Düşüncene katılıyorum lakin DX 12 geldiğinde intel cephesindeki 4 çekirdekli işlemciler bir nevi uçak olacak. Dediğin gibi şuan 9590 4460'ın arkasında kalıyor, DX12 geldiğinde 9590 4690 performansına çıkabilir amma ve lakin 4460'da en az 4690 performansına çıkmış olacak.