AMD FX 8320 Düşük Frekans Sorunu

JusTechies

Decapat
İşlemcim ile ne yaptıysam tam performans alamıyorum.

Sistem özellikleri:
  • AMD FX 8320
  • GTX 1050 TI
  • MSI 970 Gaming
  • 8 GB RAM
  • Corsair 550 Güç kaynağı
Ben ne deneydiysem işlemcinin hızını yükseltemedim. Program denedim olmadı. BIOS ayarlarını denedim olmadı. Anakartın üstünde switch vardı, onu on moduna getirdim düzeldi, hatta mükemmel oldu fakat bu sefer de bilgisayar kapandı. Overclock gibi bir şey sanırım. Benim işlemcimin maksimum hızı 3.5 GHz ama benim aldıgım 1.37. Bunu 2.5 GHz veya 3 GHz yapsam herşeyin düzeleceğini düşünüyorum fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olabilirsiniz acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemeyi veya sıfırlamayı denediniz mi? Bu sorun genellikle BIOS'dan kaynaklanıyor.
Evet denemiştim ama olmadı. Aslında denediğim şeylerden bir tanesi de anakart driver'ını kuramamak ne yapsam kurulmuyordu çünkü onda da hata veriyordu. ThrottleStop progragmanı indirip sabitlemeyi denedim cpu desteklemiyor diyordu
Windows güç seçeneklerinden ''Yüksek Performans''ı seçin ve ''En yüksek işlemci durumu'' ayarını %100 olarak ayarlayın.
Evet bu ayarı biliyorum bu ayar otomatik olarak %100 gelmişti. İşlemci çekirdeğini 8 çekirdek yaptım ram'leri 8 gb yaptım sonuç alamadım

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı