AMD FX 8320, GTX 970 Darboğaz

blithe

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Aşağıdaki sisteme sahibim. İşlemciyi 4.0'a O.C. yaptım. Oyunlarda, Gpu kullanımı en fazla %99'a kadar çıkıyor. Cpu kullanımı da en fazla %70'i gördüm. Fakat Youtube videolarına baktığımda insanların aynı kartla benden daha fazla FPS aldığını görüyorum. Sizce işlemcim darboğaz mı yapıyordur ? Yorumlarınızı bekliyorum.

ASUS M5A97 EVO R2.0 | AMD FX X8 8320 @ 4GHZ OC - Cooler Master HYPER LGA | GSKILL 8gb (2X4GB) RipjawsX DDR3 1600 | Evga GTX 970 SuperClock ACX 2.0 | Corsair 120 GB SSD | Seagate 3.5" 1TB Barracuda | Cooler Master G750M 80Plus 750w | Zalman Z3 Plus MidT ATX | Fujitsu SL23T-1 23" 3ms Full HD LED

Ekran kartının tam performansını alıyorsun, işlemcine fazla yük binmiyor bu değerlerden anlaşılan darboğaz yok. Ayrıca izlediğin videolarda kullanılan bileşenler farklı ise fps değerinin aynı olmaması normaldir.

Hiçbir darboğaz belirtisi söz konusu olamaz. Ayrıca her bilgisayarda aynı FPS'yi hiçbir zaman alamazsın.

1- Sistemine virüs taraması yap. (Şunlar olabilir: Herd Protect, Malwarebytes, Norton Internet Security 2014, Kaspersky Internet Security 2014)

2- Anakartının sürücülerini güncelle. (Buradan: Motherboards - M5A97 EVO R2.0 - ASUS),

3- İşletim sistemin nedir? Windows 8.1 değilse hemen geçmelisin. (Buradan: Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları)

4- Ekran kartının sürücüsünü DDU (Display Driver Uninstaller) ile kaldırıp, en güncel sürücüyü yükle. (GeForce Experience kullan veya buradan indir. Sürücüleri Yükle | NVIDIA)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının tam performansını alıyorsun, işlemcine fazla yük binmiyor bu değerlerden anlaşılan darboğaz yok. Ayrıca izlediğin videolarda kullanılan bileşenler farklı ise fps değerinin aynı olmaması normaldir.

O işlemci gayet iyi bir işlemcidir . Asla darboğaz yapamaz

Hiçbir darboğaz belirtisi söz konusu olamaz. Ayrıca her bilgisayarda aynı FPS'yi hiçbir zaman alamazsın.

1- Sistemine virüs taraması yap. (Şunlar olabilir: Herd Protect, Malwarebytes, Norton Internet Security 2014, Kaspersky Internet Security 2014)

2- Anakartının sürücülerini güncelle. (Buradan: Motherboards - M5A97 EVO R2.0 - ASUS),

3- İşletim sistemin nedir? Windows 8.1 değilse hemen geçmelisin. (Buradan: Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları)

4- Ekran kartının sürücüsünü DDU (Display Driver Uninstaller) ile kaldırıp, en güncel sürücüyü yükle. (GeForce Experience kullan veya buradan indir. Sürücüleri Yükle | NVIDIA)

Video'dan inceleme yapabilir misiniz ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1- Yeni format atıldı
2- Sürücüler güncel
3- Win 8.1 yüklü
4- Format attıktan sonra yükleme yapıldı.

Konunun uzamasına gerek yok . Darboğaz olmaz .
Hocam peki bazı oyunlarda düşük performans alamam ssd'den kaynaklanabilir mi ?

h8iJOF3.png

SSD fps e pek bir etki etmez . Düşük derken ? Nekadar fps alıyorsunuz Ultrada [ btf4 ]

Bu arada hocam yerine başka bir şeyler diyebilirsiniz aramızda 10 yaş var :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı