AMD FX 8320 İşlemci Isınma Sorunu

omrbhc

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim:
  • Amd fx8320 (oc'li)
  • Cooler master hyper 612s
  • Asus m5a97 evo r2.0
  • Corsair 8gb (2x4) vengeance pro
  • Corsair 230t 80plus 650w
  • Asus r9 285 strix
Öncelikle merhaba.
Daha yeni Vatan'dan topladığım bu sistemle Far Cry 4'ü very highta açtıktan 2-3 dakika sonra oyun kapanıyor ve cpu 65-70 derece arası görünüyor.
Şimdiden teşekkürler.

O.C'yi Asus tuning ile yaptım. Yani voltaj değerlerini kendisi ayarladı.
Dediğinizi yapacağım.
Teşekkürler

O program gidebildiği noktaya kadar götürür bilgisayarı ve çoğu zaman stabil kalabildiği sınırın ötesine götürür.
OC işlemini BIOS üzerinden hazır modlar veya manuel olarak yapmalısın.
Rehberi incele : FX 4100 Overclock Rehberi | Technopat Sosyal

OC işlemini geri alıp tekrar oyuna girdim. High ayarlarda işlemci 70-71 derece oluyor ama oyun kapanmıyor. Sorunun soğutucumda olduğunu düşünüyorum.

Tekrar merhaba,
Yanlış bilgilendirdiğim için özür diliyorum. 70-71 derece gözüken ekran kartıymış. Amd catalyst control center'dan gpu fanını manuel kontrol etmem gerekti. Otomatik yaptığım zaman ekran kartı fanını en düşük hızda çalıştırıyor. Bunun sebebi nedir?

BIOS'da "işlemci için tehlikeli santigrad&fahrenayt değeri" sizin sisteminizin kapanmasına sebep olan ayardir. Şayet siz "50 c°" ayarladiysaniz atıyorum, işlemci bu değeri gördüğünde kendini korumaya alır. 70 c° OC yapılan AMD islemcide normal bir değerdir. Saygılarımla.

PS: işlemci 100% yük altindayken 70c° normal demek istedim. ..

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı