AMD FX-8320 Overclock

• Konuyu başlatan ksn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 4.974
Şu an bulamam ama internette bir sürü video var bununla ilgili. Onları izleyerek ve buradan birkaç tane değer alarak yapabilirisiniz. Üstelik şu neden O.C. yapıyorsunuz diyenleri anlayamıyorum. Yeterli soğutma varsa neden O.C. edilmesin. Üstelik FX model bir işlemciyi alıpta O.C. etmemek hata zaten. Tabi stok soğutucu kullanılmıyorsa.

Neden overclock yapmaya çalışıyorsunuz?
Hocam oynadigim oyunlar FSP agirlikli. Oyun icinde performans kaybi yasiyorum. R9 390 Ekran kartinin performansini tam yansitmadigini dusunuyorum. Degerleri 4200Mhz ye cikardigimda oyun icindeki performansin gozle gorulur derecede arttigini gordum. Bu yuzden overlock yapma ihtiyaci duyuyorum.

Şu an bulamam ama internette bir sürü video var bununla ilgili. Onları izleyerek ve buradan birkaç tane değer alarak yapabilirisiniz. Üstelik şu neden O.C. yapıyorsunuz diyenleri anlayamıyorum. Yeterli soğutma varsa neden O.C. edilmesin. Üstelik FX model bir işlemciyi alıpta O.C. etmemek hata zaten. Tabi stok soğutucu kullanılmıyorsa.
Cok arastirdim hocam. FX-8320 MSI Ana kartta yapilan overlock'a hic bir bilgi bulamadim. Bir kac deneme yaptim basarili olamadim. Bilgisayar acilmadi ve bios'u resetlemek zorunda kaldim. MSI degerleri cok farkli gercekden. Yinede cok Tesekkur ederim ilgin ve alakan icin.

4.6Ghz değerinde Fx 8350 ve R9 390 bileşenlerini 2k çözünürlükte kullanıyorum Total War gibi işlemciye ağır yüklenen oyunlarda yoğun bir işlemci darboğazı söz konusu fakat diğer tür oyunlar için yeteri kadar stabil çalışan bir sistem. Sormak istediğim ise o.c işlemi sonucu gözle görülür bir performans artışı yaşadığını belirttin bunu FPS cinsinden aktarabilir misin acaba? Ve hangi çözünürlükte çalıştırıyorsun sistemi.

4.6Ghz değerinde Fx 8350 ve R9 390 bileşenlerini 2k çözünürlükte kullanıyorum Total War gibi işlemciye ağır yüklenen oyunlarda yoğun bir işlemci darboğazı söz konusu fakat diğer tür oyunlar için yeteri kadar stabil çalışan bir sistem. Sormak istediğim ise o.c işlemi sonucu gözle görülür bir performans artışı yaşadığını belirttin bunu FPS cinsinden aktarabilir misin acaba? Ve hangi çözünürlükte çalıştırıyorsun sistemi.
Hocam oynadigim oyun: Call of Duty Black ops 3 1920x1080 full ayarlarda 110 FSP aliyorum. Monitorum oyuncu monitoru 144hz 1ms. Oyun icinde bukadar FSP alirken bile silah seri atisinda ve oyun icinde akicilik olmuyor. 4200Mhz overlock sonucu 135 FSP ye cikinca bayabir duzelme oluyor. Elimde Coller Master t212 Evo sogutucusu mevcut. Bosta 30 yukde 50 derece oluyor. Bende 4.7 de stabil calistiranlari gorunce denemek istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer şu an durumdan memnunsanız. 4.7' ye falan zorlayıp boşuna sıcaklık yaratmayın bence. 4.2' de kalsın, bir kaç ay sonra 4.5, sonraki seneye 4.7 yapabilirsiniz. Yani sürekli yaparsanız performans artışı gerçekten iyi olur ama dediğiniz gibi silah atışında, veya onun gibi mekaniklerde sorun hissediyorsanız direk 4.7' ye alın kalsın. Birazcık ısıdan bir şey olmaz soğutmanız yeterli, hatta çok iyi. :)

Ve türkçe kurallarına uyun lütfen. Ban yiyebilirsiniz.

Hocam zaten ban manyagi oldum. Elimden geldigi kadar caba gosteriyorum. Arada bozuluyor oda insanlik hali ama Editor'un hic acimasi yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı