AMD FX 8350 ASUS R9 380 Sistem LoL FPS Düşme Sorunu

yetmişaltı76

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Oyunlarda FPS sorunu çok fazla baş gösterdi. Gerek LoL, gerek Battlefield 4 olsun, FPS sürekli aynı ultra ayarlarda da low ayarlarda da hiç değişmiyor. Açıkcası darboğaz olduğunu düşünüyorum. Sorunu aylardır araştırıyorum fakat bir şey bulamadım. League of Legends'da 600-700 FPS olduğunu gördüm, normalde 400 FPS ile rahatca oynuyordum. Ama ultra ve low ayarlarda değişmiyordu. Bu aralar FPS takım savaşlarında vs efektif yerlerde kasma oluyor. FPS anıden düşüyor ve normalde FPS yerınde durmuyor sürekli değişiyor. Mesela bir 400 oluyor birden 200, sonra 500, 300 sureklı degısıyor. Ben bu sistemi oyunları akıcı olarak oynamak keyifli zaman geçirmek için topladım. Fakat bu istediklerim olmayacak gibi görünüyor. Sürekli etrafımdaki insanlara sordum nedir, neden olur diye. Forumlara baktım, drıverlerı sıldım tekrardan güncel olanını yükledim. BIOS'u guncelledım. Başım çok ağrıdı artık düzelmesini istiyorum. Yeni sistem topladıgıma pişman oldum. Bu nedenle yardımınız dokunur diye buraya konu açtım, umarım dikkate alırsınız. Sistemimin oyunların önerilen ayarlarının kat kat ustunde olmasına rağmen tam veriminde hiçbir oyunu oynayamıyorum.
sistemim:
  • Ekran Kartı: ASUS R9 380 Strix Gaming 4 GB GDDR5 256 Bit AMD Radeon DX12
  • İşlemci: AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4 GHz 16 MB Önbellek 125W 32nm
  • Anakart: ASUS M5A97 LE R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133 MHz(O.C.)
  • RAM: 8 GB (Hangi marka olduğunu pek hatırlamıyorum.)
  • Windows 7 64 Bit (Korsan sürümünü kullanıyorum.)
Lütfen yardımcı olun, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 7 için teknik desteğimiz sona erdi, güncelliğini yitirmiş işletim sistemi kullanıyorsunuz. Ayrıca Windows'un korsan sürümü yok, emeğin karşılığını ödememek var. G2A, Kinguin, Gittigidiyor sitelerinden 85 lira civarına Windows 10 Pro lisansı satın alabilirsiniz. Windows 10 64 Bit yükleyin. Kişisel dosyalarınızı yedekleyip temiz kurulum yapın. Sorun devam ederse çözmeniz için yardımcı olmaya çalışırız.

Denileni yapmalısın. Windows 10 gerçekten harika. Bu arada ben Windows 10 Pro kullanıyorum memnunum. 50 - 60 TL gibi bir fiyata aldım. Bunlar OEM olarak geçiyor ama sıkıntı yok sadece 1 bilgisayarda çalışma zorunluluğu var. İstediğin kadar formatla sıkıntı yok o bilgisayar için. Gitti gidiyorda güvenilir kullanıcılar ki bunla ryapılan alışverişlerin olumlu puanlarından belli oluyor alabilirsin. Ha bunları da yaptın devam ediyorsa Dikey senkronizasyonu aç. Belki düzelir. Hala olmaya devam ediyorsa MSi afterburner ile bir bak ve oradaki değerlerde bir anormallik olup olmadığını gözle. Eğer bir anormallik yoksa değerlerde AMD nin tek çekirdek performans batağına düşmüş olabilirsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı