FX-8350 ve R9 380 FPS sorunu

Aşkın Ar

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Satış Personeli
Aynı sebepten ötürü eski bilgisayarımın parçalarını garantiye vererek, bir üst modellerine geçtim ama sonuç değişmedi.
Kafamı kurcalayan olay şöyle grafik low yapsam'da very high yapsamda ''10'' FPS geçmiyor ama O.C kapatırsam ''20'' FPS kadar çıkıyor.

Acaba Sorun PSU'dan kaynaklı olabilir mi ?

Eski sistem:
AMD FX 4100
POWER COLER R9 270X
MSİ 970 ANAKART
WD HDD 500 GB
KİNGSTON HYPERX 1600MHZ 4GB
PSU HİGH POWER 750 BRONZE

Yeni sistem:
AMD FX-8350
MSİ R9 380 4G GAMİNG
MSİ 990FXA GAMİNG
TOSHİBA HDD 500GB
G.Skill RipjawsX 8GB
PSU aynı, değişmedi.

Yardımlarınızı talep ederim.
@Persistent @Ali Güngör @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırf 750W diye sorun PSU değil demek saçma olur.
Arkadaş, O.C yapıldığında 20 FPS'e kadar çıktığını söylemiş dostum. O.C yaptığı zaman donanım daha fazla güç çeker. Eğer PSU sorunlu olsa O.C attığında FPS değerleri yükselmezdi diye düşündüm.

Arkadaş, O.C yapıldığında 20 FPS'e kadar çıktığını söylemiş dostum. O.C yaptığı zaman donanım daha fazla güç çeker. Eğer PSU sorunlu olsa O.C attığında FPS değerleri yükselmezdi diye düşündüm.
Hayır O.C yapıldığında FPS daha çok düşüyor. 5 FPS falan normal hale getirdiğimde orijinal haline o zaman FPS yükseliyor 20 buluyor.

Yanlış okumuşum, kusura bakmayın. Sorun PSU kaynaklı olabilir. Ben O.C yapıldığında FPS artıyor sandım. O yüzden PSU'ya toz konduramadım doğrusu. PSU kaynaklı bir sorun olabilir. Emanet denemenizi tavsiye ederim.

An itibariyle PSU'da sorun olmadığını öğrenmiş oldum problem hala devam etmekte.

Hocam tüm parçalar garantiye gittiğine göre sorun sizde çok yüksek ihitmal. Sorunun bir sürü sebebi olabilir, nokta atışı beklemeyin montajda falan bir hata yapıp yapmadığınıza emin olun.
Montaj değilde, sanırım HDD'ten olabilir.Çünkü PC takılma ve donma yapıyor sürekli yanıt bekliyor sıkıntısına düşüyor.

HDD kontrol ettikten sonra sıcaklıkları paylaşabilirmisiniz işlemci soğutucusu ne kullanıyorsunuz
Soğutucu olarak ''Akasa Venom'' kullanıyorum zaten ev kutupları aratmıyor. :)

akasa-venom.jpg

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00