AMD FX 8350 sistem parçaları uyumlu mu?

Hardiski daha ucuz seçip, işlemcini fx-6300 ile değiştirerek bütçede ekran kartına daha fazla yer bırakabilirsin.

- - - Güncellendi - - -

ekran kartı da gayet iyi değil mi? o işlemciyle tüm oyunları oynayabilirim.
Oyun dediğin zaman ekran kartının rolü işlemciden daha fazladır.

Hardiski daha ucuz seçip, işlemcini fx-6300 ile değiştirerek bütçede ekran kartına daha fazla yer bırakabilirsin.

- - - Güncellendi - - -

Oyun dediğin zaman ekran kartının rolü işlemciden daha fazladır.

Ben daha sonra sistem toplayamam bu işlemci bu paraya i7 4770k ile başa çıkabiliyor işlemci değiştirmek istemem.ayrıca ekran kartı gpuboss'ta 7,4 - 7,6 arası bir değer alıyor ki bu şuan çıkan tüm oyunları oynatabilecek düzeyde.daha sonra ssd alarak daha da hızlandırmayı düşünüyorum.harddisk 64 mb önbellekli western digital'in en iyisi.

Biz, ekran kartı oyunları oynatamaz demedik. Evet, belki uzun bir süre işlemci değiştirmezsin fakat ekran kartını kısa bir süre sonra değiştirmek isteyeceksin... 6300 işlemcinin yetersiz kaldığı günlerde 8350'nin de yavaştan değişme zamanı geliyor olacak. Uzun süre yatırımın en mantıklısı ekran kartıdır. Senin yerinde olsam; kasayı Tt V3 600W PSU, HDD seagate 1tb barracuda, işlemciyi 6300 seçer, CPU soğutucu ve DVD yazıcıyı kaldırırdım. Artan parayı ekran kartına basardım. Hatta RAM'i 4gb tek modül seçtiğimde, ekran kartını 1 tık daha arttıra biliyorsam, RAM'i 4gb seçer ekran kartına bütçe sağlardım.

Öncelikle yeni sistemin şimdiden hayırlı olsun. Anladığım kadarıyla ekran kartlarını cf yapacaksın. Ben sana bunu önermem. Kağıt üstünde oyun canavarı gibi dursalar da fiyatları ekran kartlarına verdiğin fiyatla sınırlı kalmıyor. 7850 ve 7870 cf yaklaşık 300w enerji tüketmekte maximum olarak. Bu iki ekran kartını cf yaptığında r9 280x in %1 - %3 ötesine geçiyorsun. r9 280x 250watt enerji tüketiyor maximum olarak. Buda elektrik faturana aylık en az 10 lira gibi ufak meblağ olarak yansıyacaktır. Fakat 7850 7870 cf dediğim % lerde yüksek performans sağlamakta. Ben 2 ekran kartının yapacağı işi tek kartın yapmasından yanayım. ay olarak az gözükse de 2 yıl kullancağın bir bilgisayar için 200 - 250tl gibi fark oluyor. Bunun dışında işlemci seçimin gayet iyi. Anakart olarakta 970 chipset seçmek f/p açısından daha mantıklı buluyorum önerebileceğim Msi 970a-g46.

İkinci el bilgisayar alıp satan biri olarak sıfır fiyatlarının bu kadar yüksek olması en iyi bize yarayacaktır :)

İyi günler.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı