Herkese merhabalar, çok araştırdım öneriler doğrultusunda da biraz deneme yaptım elimde FX-8350 işlemci ve RX480 var her ne kadar insanlar savunsa da ben bu işlemcinin RX480'i besleyemediğini ve bilgisayarımda bir performans düşüklüğü (darboğaz) olduğunu düşünüyorum ve bunun için OC yapmak istedim 1,032 stock voltajlı İşlemcimi 1.54V'a kadar denedim 4,6 ve 4,8 GHz değerleri için, 4,8 değerinde Windows hoş geldiniz yazısını hiç geçemedim hep dondu, 4,6 değerinde ise bilgisayar sıkıntısız çalışıyor ta ki Prime95 testi yapmaya başladığımda. Prime95'i çalıştırdıktan yaklaşık 5 sn sonra donuyor ve 1, 54V'e kadar ki değerlerinin hepsinde bu yaşanıyor. Her işlemcinin farklı farklı OC değeri vardır denildiğini biliyorum aynı modelde bile farklar olduğunu da ama hiçbir voltajda düzen tutmadı enerji tasarrufu vs her modu kapattım onlarda da sıkıntı yok kimisi CPU-nb voltajını arttırmayı önerdiler fakat araştırdığım bir kesimde sadece CPU voltajıyla bu değerlere ulaşıyorlar çok az miktarda da olsa belki çare bundadır diye orada da voltaj arttırdım fakat olmadı ne yapmam gerekiyor cidden şaşırdım yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler, saygılar.
Sistemim:
İşlemci: AMD FX-8350
Anakart: MSI 990fxa Gaming
RAM: Crucial 2x8 Ballistix Tactical Tracer DDR3 1600MHz CL8
Soğutucu: Cooler Master Hyper 212 EVO
Ekran Kartı: MSI RX480 8 GB
PSU: Xigmatek Shockwav Vector S750 750W 80+ Silver
Sistemim:
İşlemci: AMD FX-8350
Anakart: MSI 990fxa Gaming
RAM: Crucial 2x8 Ballistix Tactical Tracer DDR3 1600MHz CL8
Soğutucu: Cooler Master Hyper 212 EVO