AMD FX 8350 ve ASUS M5A78L-M LX3 sistemde mavi ekran hataları

01weycell

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba Technopat ailesi.
Ben 9 ay önce bi bilgisayar topladım ve bu topladığım sistemi daha 1 saat bile çalıştıramadım sistem;
  • AMD FX 8350 işlemci (4.0 ghz 16 cach 8core)
  • ASUS M5A78L-M LX3 anakart
  • 8GB KİNGSTON CL9 1600MHZ ram
  • AERO COOL 750W +80 POWER
  • SEAGATE 500GB 7200RPM 32MB CACH HDD

Sorunum
Bilgisayarı aldığım gündendir parçalar sürekli serviste ama hiçbiri bozuk değil raporu geliyor.

Yaptıklarım;
  • 5 kere ram değiştim
  • 4 kere işlemci değiştim
  • 2 kere hdd değiştim
  • 2 kere power değiştim
  • 123213123124 kere işletim sistemi değiştim (orjinal cd ile)
  • Anakart hiç değişmedi

Hata
  • Sürekli mavi ekran hatası alıyorum
  • Bilgisayar açıldıktan max 15 dk sonra kitleniyor veya kapanıyor
  • Windows sistem derecelendirmede direct x e gelince kitleniyor donuyor
  • Bilgisayar açıldıktan 5 dk sonra chipset çok fazla ısınıyor
  • Oyun oynamadan düz durmada 25 DK'ya kadarda açık kalıyor
  • Oyun oynadığımda (Call of duty black ops) single de daha 1. bölüm bitmeden kitleniyor yada kapanıyor

Benim düşüncem;
Anakartta sorun war ama asus bunu kabul etmiyor. Ne kadar gönderirsem göndereyim bios u güncelleyip geri yolluyor.

Eğer yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep ben bunların hepsini onboard ekran kartı ile kullanıyorum 760g chipsetli 1024mb anakart üzeinde ki ati graphic i kullanıyorum zaten bilgisayar olmadığı için ekran kartı almadım ama ekran kartı taktım bilgisayara yine aynı sorun verdi birkaç tane hemde
windows kardeş zaten anakart dışında bir seçenek varmı diye burada paylaştım eğer anakartı değişrsem ve bu hatayı hala alırsam artık kafayı yiyecem o nedenle eğer başka bir çözük kesin anakart diyorsanız alayım yoksa sorunu söyleyin onu yapayım şimdiden çok teşekkürler

bendede var bu anakarttan bende memnum değilim, şu anki sorunum bilgisayar açılırken donuyor reset atınca hiçbir problemi yok devam çalışmaya ram teseti yaptım işlemcim sağlam kaç kere hdd ssd değiştirdim olmadı bide powersuply denicem

Kurallara uyup yeni konu açman gerek dostum. Arkdadaşlar yardımcı olacaktır. Konu hortlatmak uyarı sebebi yeni geldiğin için büyük ihtimal uyarı almayacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…