AMD FX-9370 Soket AM3+ Uygun Anakart

Arkadaşın bana attığı cevaptan sonra, konuya yorum atmaya gerek duymadım, saygıyla eğiliyorum önünde..

8350 O.C yaparsam 9370 kadar elektırık harcamaz değilmi,neden inteli öneriyorsunuz oyun performansı açısından farkları nelerdir

FX-9370 alırsanız, elektrik faturasını görünce şaşırmayın. Ayrıca FX-8350 işlemci, 2500-3000TL aralığında AMD sistem önerilerinin baş tacı ve gayet harika bir işlemci. 4GHz çalıştığı için overclock yapmanızı şu anlık tavsiye etmem, gayet stabil çalışır. Çok fazla elektrik harcamaz, korkmayın.

Intel konusuna gelince, şahsi olarak konuşuyorum fakat bütçeye uygun en iyi sistemi çıkarmak için uğraşıyorum. Bunun için de önümüzde iki yol var, birisi AMD, birisi Intel. 1500-2000TL bütçelerde Intel, AMD'ye göre 60-70TL daha ucuz çıkıyor ve daha az güç tüketiyor. AMD sistemlere oranla 60-70TL daha ucuza geliyor ve performansı aynı oluyor.

Oyunlar için F/P ürünler çoğunlukla AMD'den çıkıyor, tavsiye ederim.

Cevabınız için teşekür ederim yani 9370 den daha az ısınır değilmi az güç tüketirse ve pek performans farkı oluşurmu ikisi arasında ?

Oluşmaz, içiniz rahat olsun. İleride güzel bir işlemci soğutucusu alıp, tamamlarsınız.

Oluşmaz, içiniz rahat olsun. İleride güzel bir işlemci soğutucusu alıp, tamamlarsınız.
Oğulcan Bey bana 8350 için ram bus hızı yüksek gelecekte uptade yapabilme. Vaad eden bir pahalı olmayan anakart önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
200 Watt güç tüketimi fazla görenmeyin. Çünkü evinizde 2200Watt güç tüketen bir su ısıtıcısın oldugunu , elektrik süpürgesininde 1400-2200 Watt gibi tuketım degerleri var. En basitinden kışın evimizi elektrik ısıtıcısı ile ısıtığımıza harcanan Watt değerini duşunuce 200 Watt fazla degil. Ayrıca 200Watt guç tuketımı fatuurada çok fazla bir artış saglamaz. Ayrıca TDP güç tüketimi ile aynı degildir.

Fx-6300 TDP degeri ile Tükettigi güç miktarı

TDP kafa karıştıran kısmı Watt ile ifade edilmesi. Bunu açıklamanın en basit yolu ısıyı watt çevirmek. Bunu elektrikli sobanın 2200 watt ısıya gevirmesi gibi duşunu(Konun derinine inememek için boyle garip bir anlatımda bulundum).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…