O
Oğulcan Erişti
Ziyaretçi
Arkadaşın bana attığı cevaptan sonra, konuya yorum atmaya gerek duymadım, saygıyla eğiliyorum önünde..
8350 O.C yaparsam 9370 kadar elektırık harcamaz değilmi,neden inteli öneriyorsunuz oyun performansı açısından farkları nelerdirAMD tarafında maxsimum 8350 alınmalı. O bütçe ile i7 almanızı öneririm. Paran varsa Intel yoksa Amd.
Pek anlamam Intel anakartlardan arkadaşlar size i7 ile uyumlu bir anakart önerirler.
8350 125w elektirikle 4 ghzda çalışırken, 9370 4,4 ghzda 220w elektrik harcıyor. 0,4 ghz için alınmasını önermiyorum. Voltaj arttığı için 8350'den daha fazla ısınacaktır. Fiyat farkınada değeceğini düşünmüyorum. O.C. ile 8350 ile aynı seviyeye gelecektir.
Cevabınız için teşekür ederim yani 9370 den daha az ısınır değilmi az güç tüketirse ve pek performans farkı oluşurmu ikisi arasında ?FX-9370 alırsanız, elektrik faturasını görünce şaşırmayın. Ayrıca FX-8350 işlemci, 2500-3000TL aralığında AMD sistem önerilerinin baş tacı ve gayet harika bir işlemci. 4GHz çalıştığı için overclock yapmanızı şu anlık tavsiye etmem, gayet stabil çalışır. Çok fazla elektrik harcamaz, korkmayın.
Intel konusuna gelince, şahsi olarak konuşuyorum fakat bütçeye uygun en iyi sistemi çıkarmak için uğraşıyorum. Bunun için de önümüzde iki yol var, birisi AMD, birisi Intel. 1500-2000TL bütçelerde Intel, AMD'ye göre 60-70TL daha ucuz çıkıyor ve daha az güç tüketiyor. AMD sistemlere oranla 60-70TL daha ucuza geliyor ve performansı aynı oluyor.
Oyunlar için F/P ürünler çoğunlukla AMD'den çıkıyor, tavsiye ederim.
Oğulcan Bey bana 8350 için ram bus hızı yüksek gelecekte uptade yapabilme. Vaad eden bir pahalı olmayan anakart önerir misiniz?Oluşmaz, içiniz rahat olsun. İleride güzel bir işlemci soğutucusu alıp, tamamlarsınız.
Sağ olun. Verdiğiniz cevaplardan ötürü çok teşekür ederim. O zaman ben 8350 alıyorum. 9370 e göre daha az ısınır değil mi? Soğutucu olarakta hyper 212 veya 412 s kullanacağım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.