AMD FX 9590 işlemci 4 GHz üstüne çıkmama sorunu

jzMusgravite

Hectopat
Daha fazla  
Gigabyte GA-990FXA-UD5 anakart kullanıcısıyım. Yeni bir sistem toplamaya karar verdim ve FX 9590 işlemci aldım üst düzey performans alabilmek için. Ancak işlemciyi bir türlü 4.7 GHz hıza çıkaramadım. Sürekli 4 GHz olarak çalışıyor. Cooler Master T4 soğutucu ve Corsair CX750 PSU kullanıcısıyım. 4 GHz hızı nasıl 4.7 yapabilirim? Yardımcı olacak birisi var mı acaba? İşletim sistemim Windows 10, şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
GA-990FXA-UD5 (Rev. 1.0) | Anakart - GIGABYTE
GA-990FXA-UD5 (Rev. 3.0) | Anakart - GIGABYTE
Attığım linklerde anakartın iki farklı sürümü var. Birinde işlemci desteği yok ama diğerinde var. Revizyon farkı olarak her ikisinde de çalışsa dahi bu tarz sorunlar olabilir. Öncelikle anakartınızın hangi revizyon olduğunu belirleyin. Daha sonra varsa BIOS güncellemesini yapın. Eğer bu adımlardan sonra anakartın tam olarak desteklediği sonucuna varırsanız da istediğiniz değerlere çıkmak için güzel bir sıvı soğutma alın. Çünkü elinizdeki soğutucu güzel bir soğutucu olmasına rağmen bu canavar işlemci için stok değerlerde dahi yetersiz kalabilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı