600w yeter.
Fiziksel açıdan diyorsan sığar.
Belki arada 150 tl fark var ama değer:r9 290.
Soğutucu almalısın.Tavsiyem Cooler master x dream olabilir.
Son olarak ta i5 4460 ile değiştirebilirsen değiştir işlemciyi.
Ilk olarak anakartla DirectX in bir bağlantısı yok. Sizin sectiginiz anakartın o.c. potansiyeli normalin üzerinde ve fazladan Killer Ethernet denen oyunlarda ping lag azalmasını sağlayan sistem var fakat bu ülkemizin internet altyapısından dolayı pek de önemsenecek bir unsur değil. Benim Önerdiğim anakart ise MSI dan biraz daha fazla overclock imkani veriyor. Neden Fx8350 değil sorusuna sosyaldaki su konuda cevap verdim.Kısaca daha dusuk tdp degeri ve yeni revizyonundan dolayı overclock ile fx8350 o.c.li halini geçen bir canavardır 8300 . Sosyaldeki konu bu : R9 270 Sistem Toplama | Sayfa 2 | Technopat SosyalOverclock yapmayı düşünmüyorum , tabi büyük konuşmayalım .
Düşünmeme sebebim ise bazı işlemcilerde sorunlara yol açabiliyormuş (korku da var ya biraz) ondan ötürü yapmayı düşünmüyorum .
Ama AMD FX X8 8350 düşündüm , fiyatı 100 lira gibi düşerse alabilirim .
Ayrıca söylediğiniz anakart ' ın benim seçtiğim ana karttan farkı nedir ? Neden tavsiye ettiniz ? Seçtiğim ana kart DirectX 12 desteklemiyor mu ?
i3'lere ön yargı ile yaklaşmayın, G3258 gibi değillerdir. Sanal çekirdekleri ile 4 çekirdek olarak çalışabilirler, Far Cry 4 gibi oyunlar sıkıntı yaratmaz. Ayrıca oyunlar 6 çekirdek istemiyor, ve bir kaç senede istemeyecek. Bu sebeple i3'ün hem AMD hemde G3258 gibi işlemcilerden tek çekirdek performansı daha iyi olduğu için, gayette tercih edilebilir.Merhaba arkadaşlar daha önceden de böyle bir konu açmıştım da her neyse uzatmadan hemen konuya geçelim.
Sistemimi şöyle düzenledim ;
Arkadaşlar sistemim bu şekilde. Ama aklıma takılan bir kaç soru var aşağıya yazıyorum ;
- MSI 970A GAMING AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar
- AMD FX 6350 X6 3.9 GHz 14MB AM3+ 386,63 TL
- Kingston HyperX XMP 8GB (2x4)1600 MHz DDR3 210,02 TL
- Seagate 1 TB 7200 64MB SATA3 / ST1000DM003 173,42 TL
- Zalman Z3 Plus Mid Tower Kasa/Siyah 143,19 TL
- ZM-F3 120MM KASA FANI - Vatan Bilgisayar
- Zalman CNPS10X Optima Intel/AMD CPU Soğutucu 117,74 TL
- http://www.vatanbilgisayar.com/asus-drw-24f1st-24x-±-double-layer-sata-dvd-yazici.html
- Zalman ZM600-LX 600W 120mm Fanlı Güç Kaynağı 171,83 TL
- R9 280 Gaming 3G GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Sistemin eksilerini de söylerseniz çok mutlu olurum . Şimdiden atacağınız yorumlar için teşekkür ederim .
- Bu sisteme 600 watt güç kaynağı yeter mi ?
- Bu sistem belirttiğim kasanın içine sığar mı ?
- Bu sisteme belirttiğim ekranın kartının 100 lira üzerisinde daha iyi bir ekran kartı konulabilir mi ? Konulabilirse hangi ekran kartı konulur ?
- İşlemci soğutucu idare eder mi yoksa yetmeyip de işlemci fazla ısınır mı ?
Not : Bu arada sinerji'den alışveriş sebebim daha ucuz olması bazı parçaları oradan sipariş vereceğim . Eğer oradan alışveriş yapan arkadaşlar varsa güvenilir mi değil mi bunu belirtmelerini istiyorum .
Ve arkadaşlar lütfen İntel G3258 ve İntel i3 önermeyin . Önerileriniz varsa İntel i5 üzerinden başlasın . Çünkü ikisinde de çift çekirdek var ve ısınma yüksek oluyor 55-60 arasında gidip geliyor. Ben bu kadar ısınmasını istemiyorum . Bu yüzden AMD FX X6350 tercih ettim .
Arkadaşlar yardımcı olacak kimse yok mu ?
Evet arkadaşlar yardımcı olacak kimse yok mu ya ?