Takas AMD FX X8 9590 4.7GHz Soket AM3+

HOLLANDALI

Hectopat
Daha fazla  
AMD FX X8 9590 4.7GHz Soket AM3+ istiyorum.
AMD 8350 ile takas + 100 Tl verebilirim.

Yüksek miktar RAM kullandığımdan dolayı 4.2 GHz üstü bir işlemciye gereksinim duyuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD FX X8 9590 4.7GHz Soket AM3+ istiyorum.
AMD 8350 ile takas + 100 Tl verebilirim.

Yüksek miktar RAM kullandığımdan dolayı 4.2 GHz üstü bir işlemciye gereksinim duyuyorum.
Nerde oturuyosun edelim takas bende 9590 var

Takas ettiyseniz Amd FX X8 9590 4.7GHz destekli Anakart'larıda takas edebiliriz.

9590'a yapacağın yatırımı kaydadeğer bir sıvı soğutmaya yaparak zaten 4.8-4.9 gibi hızlara ulaşabilirsin FX 8350 ile. Böylelikle işlemcini değiştireceğin vakit soğutmadan yeniden yararlanabilirsin. FX 8350 kullanan biri olarak h80i gt ile 4.9 Ghz'de stabil bir şekilde günlük olarak kullanmaktayım. 9590 dediğin işlemci de FX 8300'ı baz alıp overclocklu hale getirilmiş şekli. Karar senin tabii ki, overclocktan anlamam yahut uğraşamam dersen alabilirsin fakat yine de stok soğutucu kullanmaktaysan 9590 da pek serin çalışan bir işlemci değildir.

9590'a yapacağın yatırımı kaydadeğer bir sıvı soğutmaya yaparak zaten 4.8-4.9 gibi hızlara ulaşabilirsin FX 8350 ile. Böylelikle işlemcini değiştireceğin vakit soğutmadan yeniden yararlanabilirsin. FX 8350 kullanan biri olarak h80i gt ile 4.9 Ghz'de stabil bir şekilde günlük olarak kullanmaktayım. 9590 dediğin işlemci de FX 8300'ı baz alıp overclocklu hale getirilmiş şekli. Karar senin tabii ki, overclocktan anlamam yahut uğraşamam dersen alabilirsin fakat yine de stok soğutucu kullanmaktaysan 9590 da pek serin çalışan bir işlemci değildir.
Bu bilgiden eminmisiz. 6300'ün O.c.'u olduğuna. Öyle olsa 6300 O.c. diye yazılır diye düşünüyorum.
Kanak adresini atar mısın?

Ayrıca benzerlik dediğiniz şey hepsinde FX hepsi baz alın gibi bişeye gerek yok zaten hepsi FX.

Ayrıca ısınma hakkında problem çekmem gerekli soğutma sistemine sahibim.
Bu arada Amd 8350 kullanıyorum. Gayet memnunum ama Ghz için alıyorum bunu.

6300 6 çekirdekli bir FX serisi fakat bahsettiğim 8300 idi yanlış anladınız sanırım. FX 8300 ve 6300 bir çok noktada ayrılıyor. Öncelikle çekirdek sayısı, çalışma frekansı ve l2 cache belleği birbirinden farklı. Durum 9590 ve 8350'de farklılaşmaya başlıyor. İkisi de aynı çekirdek sayısı ve cache belleğe sahip hatta bazı 9590'lar sıvı soğutmayla beraber geliyor zira bu 8350'nin overclocklu halinden başka bir şey değil. Kaynak benim bu arada, direk kullanıcı deneyimiyle reaksiyon veriyorum ve tamamıyla realistik sonuçlar. FX 8350 de 8300'ın hız aşırtılmış halidir. Kullanmakta olduğum FX 8350 1.55 volt ile 4.9 Ghz'de çalışmakta ve testlerde 9590'nın 5.0 Ghz'a boostlamadığı durumlarda tüm sentetik ve günlük kullanım testlerinde öne çıkıyor. Velhasıl kelam soğutucunuza güveniyorsanız mevcut işlemcinizi overclock ederek 9590'nın verdiği performansı birebir alabilirsiniz. 9590'nın 5.0 Ghz'e ulaştığı durumlardaki voltajına bakarsanız 8350'nin overclock voltajıyla neredeyse aynıdır. Zaten biraz geriye gidecek olursak Ghz yarışlarını başlatan Amd'dir bundan mütevellit aynı serinin daha yüksek hızlardaki modellerini üretirler yahut başka bir örnekle overclock rekorları Amd işlemcilerle kırılır fakat İntel tekil çekirdek performansının önemine ve güç tüketimine vurgu yaparak daha düşük hızlarda daha sonuca yönelik ve daha pahalı işlemciler üretir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı