AMD FX4300 için sogutucu önerisi

kopanzell

Centipat
Herkese merhaba,

Anakart: ASUS M5A97 le r2.0.
İşlemci: AMD FX4300.
Ekran kartı: MSI R7 370 2 GB 256 Bit.
RAM: 1 X 8 GB RAM.
PSU: Xigmatek 600 Watt.

Oyunlarda işlemci çok fazla ısınma yapıyor. Bazen kendini kapatıyor. Yıllardır stock fan ile kullanıyorum ekstra bir şey almadım hiç.

Bu işlemciye en uygun soğutucu nedir? Soğutucu almak istiyorum.

Bir de PSU'dan takırtı sesleri geliyor 5-6 aydır, sanki PSU'nun içindeki pervane bir yere vuruyormuş gibi. 1-2 dakika ses geliyor sonra kendiliğinden kayboluyor. Ne zaman ses geleceği hiç belliyor olmuyor, bazen PC'yi açtığımda, bazen 1-2 saat sonra. Sebebini anlayamadım.

Tavsiyesi olanlar var mı?

Soğutucu olarak bunu kullanıyorum. İ5 2500K 4.3 GHZ en fazla 70 dereceye çıkıyor. Xigmatek PSU daha önce kullandım. İçindeki fan bazen ses yapıyordu. Elin yatkın ise PSU'yu açıp fan temizliği yapabilirsin.

Soğutucu olarak bunu kullanıyorum. İ5 2500K 4.3 GHZ en fazla 70 dereceye çıkıyor. Xigmatek PSU daha önce kullandım. İçindeki fan bazen ses yapıyordu. Elin yatkın ise PSU'yu açıp fan temizliği yapabilirsin.
Cevabınız için teşekkür ederim ama yorumlardan okuduğum kadarıyla AM3+ işlemcilerle tam uyum sağlamıyor galiba. Farklı bir öneriniz var mı hocam?

Ben bu soğutucuyu AM4 sistemde bile kullandım. Yandan klipsli olduğu için montajı yaparken fan ayaklarını biraz gevşetip takmak gerekiyor. Bunlara da bakabilirsin.

Ben bu soğutucuyu AM4 sistemde bile kullandım. Yandan klipsli olduğu için montajı yaparken fan ayaklarını biraz gevşetip takmak gerekiyor. Bunlara da bakabilirsin.
Tamam o zaman sen uyuyor diyorsan sıkıntı yok hocam. En uygun fiyatlı bu zaten. Bunu sipariş geçeyim. Teşekkürler tekrar :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı